Szépen csillog az ezüst!

Szoros első félidő után a második játékrész elején meglépett a NEKA, amely öt góllal nyerte meg a döntőt. Akadémistáink a második helyen végeztek, amely nagyon szép eredmény!

Telt ház, kiváló hangulat, pazar körítés várta a csapatokat az U17 I. osztály döntőjében, ahol a mieink a NEKA-val mérkőztek meg!

Érezhetően megfogta mindkét felet a nagy tét, sajnos előbb a balatonbogláriak vették fel a ritmust. Solymosi Zsófi – aki péntekhez hasonlóan ezúttal is egy orrvédőben játszott – szerzett két átlövésgólt, a második az egyenlítést jelentette. Nagy csata folyt a pályán, mindkét együttes éhes volt a sikerre. Ratalics Luca indult, lőtt, ezzel pedig át is vettük a vezetést a 18. percben. Bengi Lili is több védéssel vétette észre magát, öt perccel a vége előtt pedig Varga Katalin góljával ismét vezettünk. Sajnos a hajrá nem sikerült, kétgólos NEKA előnnyel fordultak a csapatok.

Ha a hajrára azt mondjuk, hogy nem sikerült, akkor bizony ez tovább fokozható a második félidő eleji időszakra. Támadásainkat nem sikerült gólokkal zárni, a védekezés pedig nagyon sebezhető volt. Nyolc perc alatt nyolc gólt rakott közé a Balaton-parti együttes, tízzel mentek a 39. percben. A 7-6 elleni játék azonban hatékony fegyvernek bizonyult, többnyire a beállókat tudtuk megjátszani, Tóth Norina találatával hétre zárkóztunk. A csapat tartását mutatja, hogy az utolsó percekben tovább sikerült faragni a hátrányból, végül öt góllal nyert meg a NEKA a döntőt.

Nagyszerű eredményt értek el a lányok, hiszen a 14 csapatos Keleti-csoportot megnyerték, majd az elődöntőben Győr ellen diadalmaskodtak, így a NEKA elleni döntőbeli vereség után a második helyet szerezték meg az U17 I. osztályban!

Szép volt lányok, erre lehet büszkének lenni!

U17 I. osztály Döntő, Szigetszentmiklós:

NEKA–DVSC SCHAEFFLER 26–21 (12–10)

DVSC: Bengi L.  – Ratalics L. 4, Tóth R. 2, Bristyán D. 4, Solymosi Zs. 4, Varga K. 4, Tóth F. Csere: Halinda V., Szabó D. (kapusok), Tóth N. 3, Réti B., Tóth P., File Cs. Edző: Győrvári Viktor.

A DVSC Kézilabda Akadémia U19-es csapata a 2022/23-as szezonban: Bengi Lili, Bristyán Dorina, Czene Petra, Fekete Barbara, Fele Patrícia, File Csenge, Halinda Viola, Jeszenszki Petra, Keller Petra, Litschauer Nikol, Nagy Hanna, Oláh Lotti, Ratalics Luca, Réti Bíborka, Solymosi Zsófi, Szabó Dóra, Szürös Kinga, Tóth Fruzsina, Tóth Norina, Tóth Panna, Tóth Rebeka, Varga Katalin, Véniger Kata, Vincze Viktória, Zákányi Janka.

Kiemelt partnereink