Szépen kell búcsúzni

Utolsó mérkőzését játssza 2021-ben Kudor Kitti együttese az ifjúsági első osztályban, amely a PC Trade Szegedet fogadja a Hódosban.

A sorsolás szeszélyeinek köszönhetően sorozatban negyedik mérkőzését játssza hazai pályán a DVSC Kézilabda Akadémia ifjúsági együttese az első osztályban.

„Felkészülés szempontjából nincs különbség a hazai és idegenbeli mérkőzések között – véli Kelemen Dorina az ifjúságiak átlövője. – Sokkal jobb hazai pályán játszani, ismert körülmények között, mint idegenben, szokatlan helyen. Az utazási fárasztó lehet kicsit, de általában jó hangulat van ilyenkor.”

Következik a 2021-es naptári év utolsó ifi első osztályú bajnokija, az eddig hét mérkőzésen négy pontot szerző PC Trade Szeged ellen. Nem kérdés, szépen szeretne búcsúzni a csapat a vírushelyzet miatt igencsak viharvert évtől.

„Meg kell tartani ezt a jó védekezést, ez lehet a mérkőzés kulcsa – mondta el Dorina. – Támadásban fegyelmezettnek kell lennünk és koncentrálnunk kell a befejezéseknél.”

Dorina már a tavalyi szezonban is belekóstolt az ifjúsági mérkőzések ízébe, azonban akkor még serdülő korú játékosként, az aktuális idényben pedig már az ifjúsági első osztály mellett az NB II-ben is bontogatja szárnyait.

„Szerintem védekezésben és támadásban is sokat kell még fejldődnöm – konstatálta az átlövő. – Több esetben kellene bátrabbnak lennem, felvállalni a lövéseket. Jelenleg inkább a védekezés az erősségem.”

A DVSC SCHAEFFLER–PC Trade Szeged ifjúsági első osztályú bajnoki mérkőzést december 1-én rendezik meg a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban 16 órai kezdettel. A nézők a Kassai út felőli főbejáratnál léphetnek be a csarnokba.

Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a mérkőzésekre a hatályos szabályozás szerint a 18 éven felüliek csak védettségi igazolvánnyal, vagy a védőoltást igazoló EESZT mobilapplikáció segítségével, illetve igazolványon feltüntetett, személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatásával léphetnek be! Ugyancsak beléphetnek a védettségi igazolvánnyal rendelkező nézők felügyelete alatt álló kiskorúak.

Kiemelt partnereink