Szép helytállás

Felvette ellenfele ritmusát, szépen helyt állt a jó erőkből álló Ungvár KC ellen Márián Blanka csapata az NB II-ben.

Jelentős erőpróba előtt álltak akadémistáink, hiszen a bajnokságban első helyen álló, az Ukrajnában lévő helyzet miatt a magyar versenysorozatban elindulni kényszerülő Ungvár KC fogadták a Hódosban.

Jelentős fizikai főlényben voltak a vendégek, ez már a bemelegítésnél is látszott. Jobban is kezdték a mérkőzést, Tóth Panna szerezte az első gólunkat a 7. percben, ekkor az Ungvár már négy találatnál járt. A 11. percben Litschauer Nikol átlövésével zárkóztunk háromra, majd az ellenfél percei következtek, főként indításból voltak eredményesek. Bengi Lili több ziccert is tudott hárítani, ennek ellenére a 25. percben már tízzel vezettek a vendégek. Új impulzust adott a csapatnak a csereként beálló Hadas Tilla-Kis Réka páros, – akik együttvéve is fiatalabbak voltak egy-két vendégjátékosnál – mindketten át tudták törni a kemény ungvári falat.

A második játékrész elején több olyan momentumot is láthattunk, amely a küzdőszellemről tett kiváló tanúbizonyságot: Szinay Sarolta egy ízben röplabdás mozdulattal ütötte ki az ellenfél támadója elől a labdát egy Halinda Viola védés után, illetve Pásztor Gréta labdaszerzése is tapsot ért néhány perccel később. Rutinos ellenfelünk ismét rálépett a gázpedálra és 28-14-re vezetett a 40. percben. Akadémistáinkat nem olyan fából faragták, hogy feladják: nagyszerű húsz percet produkáltak. Halinda Viola egyre többször babrált ki a vendégekkel, majd egyre-másra jöttek a hazai gólok, egy Litschauer Nikol-Szinay Sarolta összjáték után utóbbi góljával már csupán kilenc volt közte! Tóth Panna is megtalálta a réseket a vendégvédelmen, Kis Réka ott folytatta, ahol az elsőben abbahagyta, hét gólt szorgoskodott össze. Szinay Sarolta labdaszerzése pedig összefoglalta fiataljaink hozzáállását a mérkőzéshez: jónéhány méteres hátrányból indulva, egészen extrém vetődés után szerezte meg ellenfele elől a blokkról lepattanó labdát!

Nyolc góllal nyertek az ungváriak, akiknek csupán egy vereségük van ebben a szezonba és akiket még megszorítani is alig tudtak ebben a szezonban. A küzdőszellemért, a hozzáállásért és a mutatott játékért is jár a dicséret a mieinknek!

NB II D-csoport, 13. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–Ungvár KC 27–35 (11–20)

DVSC: Bengi L.  – Keller P. 1, Szinay S. 4, Tóth P. 5 (1), Pásztor G., Litschauer N. 4, Zákányi J. 2. Csere: Halinda V. (kapus), Tóth F. 1, Szürös K., Kis R. 7 (2) Czene P. 1, Sölősi E., Hadas T. 2 (2) Edző: Márián Blanka.

Márián Blanka: Fokozatosan rázódtunk bele a mérkőzésbe, felvettük az ellenfél ritmusát. Nagyon szép egyéni megoldásokat láttam, fegyelmezetten védekeztünk. Dicséret illeti a csapatot, tisztességesen helyt álltunk ezen a találkozón!

Kiemelt partnereink