Startol a nyílt Eb!

Megérkezett Göteborgba, a nyílt Európa-bajnokság helyszínére a magyar serdülő válogatott, Márián Blanka másodedző mellett négy játékosunk képviseli akadémiánkat: Keller Petra, Litschauer Nikol, Szinay Sarolta és Zákányi Janka. Július 1-én kezdődik az első nemzetközi megmérettetés ezen korosztály számára.

Június 17-én, Balatonbogláron kezdte meg kéthetes felkészülését a magyar serdülő válogatott első nemzetközi megmérettetésére, a göteborgi nyílt Európa-bajnokságra. Márián Blanka másodedző mellett négy játékosunk képviseli akadémiánkat: Keller Petra, Litschauer Nikol, Szinay Sarolta és Zákányi Janka. A második héten már Győrben edzőtáborozott Kun Attila szövetségi edző vezetésével a csapat, amely Szlovénia korosztályos együttesét 46-16-ra győzte le felkészülési mérkőzésen. Június 30-án, vasárnap repült Svédországba a nemzeti csapat.

A nyílt Európa-bajnokság az első nemzetközi versenye ennek a korosztálynak (2008-2009-ban születettek), amelyet a nagyszabású nemzetközi torna, a Partille Cup keretében rendeznek meg. Húsz csapat nevezett az eseményre. Négy csoportot alakított ki az EHF, a mieink július 1-én, hétfőn Csehországgal és Spanyolországgal, másnap Romániával és Ciprussal mérkőznek meg. A középdöntőkat július 3-án, szerdán, a helyosztókat, július 4-én, csütörtökön rendezik meg. A torna legjobb hét válogatottja kvalifikálja magát a 2025-ös, szkopjei EYOF-ra. 2006-ban rendezték meg az első nyílt Eb-t, Magyarország 2018-ban lett aranyérmes.

Az EHF TV közvetít mérkőzéseket a tornáról, az alábbi linken egy regisztrációt követően megtekinthetők a találkozók: https://ehftv.com/home.

A nyílt Európa-bajnokságról további információ megtalálható az EHF hivatalos honlapján (https://www.eurohandball.com/en/competitions/younger-age-competitions/women/w16-ehf-european-open-2024/), továbbá a Partille Cup applikáción.

Kiemelt partnereink