Sport és Innováció konferencia a NEKA-n

Nagy érdeklődés övezte a VI. Sport és Innováció Konferenciát Balatonbogláron és Budapesten. A Kézilabda-Specifikus Módszertani Központ, a NEKA és a Testnevelési és Sporttudományi Egyetem közös rendezvényén a DVSC Kézilabda Akadémia hatfős küldöttsége is részt vett.

Fotó: Tompos Gábor/NEKA

A NEKA sportcsarnoka adott otthont az VI. Sport és Innováció Konferenciának, amelynek szerdai programjára több mint háromszázhetvenen regisztráltak. A DVSC Kézilabda Akadémia hatfős küldöttséggel érkezett Balatonboglárra, Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője mellett szakmai igazgatónk, Papp György, valamint két-két gyógytornászunk (Garamvölgyi Anna és Kerék Laura) és erőnléti edzőnk (Sebestyén Örs és Somorjai Péter) is a helyszínen volt. A nyitóbeszédek után az első előadás Mocsai Lajosé volt, aki  az edzői munka sarokpontjairól és dilemmáiról beszélt.

Ezek után kerekasztal-beszélgetés kezdődött, amelyen a DVSC SCHAEFFLER vezetőedzője (egyben a női junior válogatott szövetségi edzője), Szilágyi Zoltán mellett részt vett a két felnőtt válogatott szövetségi kapitánya, Golovin Vlagyimir és Chema Rodriguez, illetve a férfi junior nemzeti szövetségi edző, Sótonyi László. Ezzel párhuzamosan zajlottak a Testnevelési Egyetem workshopjai, amelyen több érdekes, sportágspecifikus előadás hangzott el, egyéb sportágak képviselői is tartottak előadást. 

A kézilabda-specifikus programok közben a korábbi szakmai napokhoz hasonlóan szekcióüléseket tartottak az egyes szakterületeknek. Az államilag támogatott akadémiák vezetői kezdték a sort, az edzői szakértői csoportban meghívottként részt vett Zsiga Gyula, az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatója is. 

Az erőnléti szakértői csoport fókuszában az erőnlét-periodizációt volt az akadémiai korosztályok esetében, a sporttudományos és sportegészségügyi csoport pedig a monitoring rendszerek használata során szerzett tapasztalatokat vitatta meg. A gazdag programsorozat késő délután ért véget Balatonbogláron, a konferencia csütörtökön és pénteken folytatódik a Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen.

Kiemelt partnereink