Sima győzelem Szászbereken

A kezdésnél kicsit beragadt, ám a folytatásban sokkal jobban kézilabdázott és nagyarányú győzelmet aratott Márián Blanka együttese az Euro-Novex USE ellen.

A papírforma alapján egyértelműen a mieink voltak az esélyesei az ENUSE elleni találkozónak, ám az elején a hazaiak tartották a lépést, sőt… Az ötödik percben 3-2-re vezetett az ENUSE, sok ziccert kihagytunk, a lelkesen játszó kékmezesek pedig kihasználták sajátjaikat. Bengi Lili védései, Vincze Viktória góljai után átvettük a vezetést, sőt Tóth Norina találata után már 10-6 volt az állás, ide. A mérkőzés ezen időszakában is több hiba csúszott a játékunkba, de ezzel egyre kevésbé tudtak élni a hazaiak, a csereként beálló játékosaink, főleg Hadas Tilla révén egyre inkább növelték az előnyt. Szinay Sarolta pedig üreskapus gólt is szerzett, a félidőben tíz góllal vezettünk.

A második játékrészt már sokkal koncentráltabban, hatékonyabb támadó- és agresszívabb védőmunkával kezdtük, Keller Petra lövései nyitották ezt a 30 percet, majd Litschauer Nikol átlövései után tovább nőtt a differencia. Jeszenszki Petra betörésével volt először húsz gól a különbség, majd a hajrában Szürös Kinga volt nagyon aktív, indulásból, szélről, átlövésből is eredményes volt, labdát is szerzett! Magabiztosan, 48-21-re nyert Márián Blanka csapata az Euro-Novex ellen, minden mezőnyjátékos legalább egy alkalommal betalált.

U17 I. osztály bajnoki mérkőzés, 20. forduló:

ENUSE–DVSC SCHAEFFLER 21–48 (11–21)

DVSC: Bengi L.  – Keller P. 7 (1), Vincze V. 4, Jeszenszki P. 3, Tóth N. 3, Litschauer N. 7 (2), Zákányi J. 2. Csere: Péter R. (kapus), Tóth P. 4, Kis R. 3 (1), Hadas T. 4 (1), Szinay S. 4, Czene P. 1, Szürös K. 6. Edző: Márián Blanka.
Márián Blanka: Több hibával kezdtük a mérkőzést, de a folytatásban fegyelmezetten játszottunk. Lehetőségünk volt több játékelemet gyakorolni, melyet eddig csak edzéshelyzetben tudtunk kipróbálni.

Kiemelt partnereink