Sikerrel zártunk

Az első félidőben még döcögött a gépezet, a második játékrészben már lendületesebb játékkal tízgólos győzelmet arattak U17-eseink a Vác ellen. Az már korábban eldőlt, hogy akadémistáink első helyen zárják az alapszakaszt.

Nem kezdték jól a mieink a mérkőzést, a védekezés nem nagyon állt össze, de támadásban is több hiba csúszott a befejezésekbe. A lelkesen küzdő váciak jól tartották magukat, vezettek is, Ratalics Luca okos befejezéseivel, valamint Bristyán Dorina lendületével tartottuk a lépést. Már négy találattal is vezettek a vendégek, ekkor szerencsére ritmus váltottak a lányok és zárkóztak, majd egy utolsó pillanatos Réti Bíborka találattal egyenlítettek is még az első játékrészben.

A második félidő elejétől kezdve már sokkal stabilabb volt a védekezésünk, Bengi Lili pedig jól szállt be a meccsbe, alátámasztja ezt 57 %-os védési statisztikája. Volt még egy-két felzárkózási kísérlete a vendégeknek, egészen az 50. percig szoros volt a találkozó. Tóth Fruzsina kétszer is betalált, második góljával már hat gól volt a különbség. A végén még sikerült növelni az előnyt, tízgólos győzelemmel zártuk az alapszakaszt.

Nem ezen a találkozón nyújtotta legjobb teljesítményét a csapat, azonban az utolsó tíz percben maga javára tudta fordítani a mérkőzést, így sikerrel zárta az U17 I. osztály Keleti csoportját. És ami a legfontosabb, teljesen megérdemelten az első helyen végeztek a lányok, huszonhat mérkőzésen huszonöt győzelmet aratva! Lehet készülni innentől kezdve a négyes döntőre, amelynek elődöntőjében a Győri ETO-val találkoznak akadémistáink.

U17 I. osztály bajnoki mérkőzés, 26. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–Váci NKSE 35–25 (18–18)

DVSC: Szabó D.  – Ratalics L. 4, Varga K. 5, Réti B. 3, Solymosi Zs. 2 (2), Tóth R. 4, Tóth P. 1. Csere: Bengi L. (kapus), Bristyán D. 8 (1), File Cs., Tóth N. 5, Litschauer N., Tóth F. 3. Edző: Győrvári Viktor.

Kiemelt partnereink