Sikeres akadémiai kiválasztó

Csütörtök délután a Hódosban rendeztük meg a DVSC Kézilabda Akadémia első kiválasztóját.

Nagy volt az érdeklődés, sokan érkeztek a Hajdú-Bihar megyén kívülről, Miskolcról, Szegedről, Mátészalkáról, Kisvárdáról, összesen 26-an kezdték el a kiválasztó edzést.

„Komplett életpálya-modellt szeretnénk nyújtani az akadémista fiataloknak, akik választhatnak a lehetőségek közül – fogalmazott Szabó Péter, a FAG Magyarország Kft. ügyvezetője. – Fontos, hogy a sportpályafutás utáni életre is tudunk opciót kínálni a játékosoknak.”

A DVSC Kézilabda Akadémia és a Debreceni Egyetem szándéknyilatkozatot írt alá a kölcsönös együttműködésről.

„A középiskola után a Debreceni Egyetem várja a sportolókat, most is többen járnak hozzánk, köztük Tóvizi Petra, a DVSC SCHAEFFLER válogatott játékosa” – mondta Bács Zoltán a Debreceni Egyetem kancellárja.

A kiválasztó edzés megkezdése előtt Köstner Vilmos szólt a fiatalokhoz.

„Tudom, hogy most izgultok, de tekintsetek úgy erre a másfél órára, mint egy edzésre. Mutassátok meg a pályán, hogy mit tudtok!”

A DVSC Kézilabda Akadémia vezető erőnléti edzője, Suba Emese vezényelte a bemelegítést, majd előkerültek a labdák. Győrvári Viktor és Márián Blanka irányításával dolgoztak a mezőnyjátékosok, a kapusokkal pedig Kalocsai Erika foglalkozott. Köstner Vilmos, Vida Gergő és Kudor Kitti a lelátóról figyelték a lányokat, akik között sok jó képességű kézilabdázót fedeztek fel.

„Nagyon örülök, hogy megrendezhettük a kiválasztót, amely történelmi pillanat, hiszen az akadémia történetében ez volt az első ilyen esemény – értékelt Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője. – Szép számú jelentkező jött el a Hódosba, remélem, hogy közülük minél többen megfelelnek a kritériumoknak és csatlakoznak hozzánk. Fontos számunkra, hogy az ország több helyéről, is jöttek fiatal tehetségek. Minden évben szeretnénk hasonló kiválasztót szervezni, ezzel biztosítva a folyamatosságot!”

Kiemelt partnereink