Rohamtempós siker a Dunakanyarban

Nagyon magas sebességben közlekedtek akadémistáink, fölényes győzelemmel hozták el a két pontot a Dunakanyarból!

U19-eseinkre az előzetes erőviszonyok alapján egyáltalán nem várt könnyű mérkőzés, hiszen a Vác képes volt meglepetésekre a bajnokságban, ráadásul a Ferencváros ellen csak két góllal kapott ki.

Talán a táj szépsége annyira elkápráztatta a lányokat, ami miatt nem kezdték jól a találkozót. Négy perc után 4-1 volt a hazaiaknak, ám ekkor az Eszenyi-Fodor páros segítségével gyorsan átvettük a vezetést. Gyors ütemben szerezték a mieink a gólokat, a házigazdák alig örültek a saját találatuknak, jött egy debreceni gól. Helm Boglárka gólerősen szállt be, Lakatos Réka pedig elkapta a fonalat, egyre távolodott egymástól a két fél. Húsz perc sem kellett a mieinknek tizenöt gól megszerzéséhez. Örömteli pillanat volt Koczka Lili beállása, aki nagyon hosszúra nyúlt rehabilitációja után léphetett pályára! És, ha már ott volt, eredményes is volt (a második játékrészben is lőtt egy gólt, két találatot jegyzett), alighanem ezek a találatot nagyon jól estek a lelkének is! A játékrész hajráját kissé elrontottuk, így hét gólos vezetéssel vonulhattunk pihenőre.

A második félidő elején jött el az igazi góleső, ehhez az is kellett, hogy a váciak is bekapcsolódjanak ebbe. A 33. és a 37. perc között tíz gól esett, egyenlő elosztásban! Élvezték a mieink a játékot, ekkor már szép megoldásokat bemutatva, például Balogh Rebeka hát mögötti passzát a tucatnyi gólig jutó Fodor Veronika váltotta gólra! Számolatlanul jöttek a találatok mindkét oldalon, a tízgólos különbséget a hajrában sikerült növelni. Ebben az időszakban Kovács Noémi több lövést hárított, Eszenyi Gréta magabiztosan lőtte be ziccereit, Bristyán Dorina pedig bátran lőtt! Tizenhárom góllal, meggyőző fölénnyel győztek akadémistáink Vácon!

Szép siker volt a Váci NKSE ellen, amely több erős csapat dolgát megnehezítette már.

 

U19 I. osztály bajnoki mérkőzés, 8. forduló:

Váci NKSE–DVSC SCHAEFFLER 34–47 (14–21)

DVSC: Lakatos R. – Rácz P. 1, Ferenczi L. 5, Fodor V. 12, Poczetnyik D. 5, Balogh R. 5, Eszenyi G. 5. Csere: Kovács N. (kapus), Helm B. 6 (1), Szabó F., Réti B., Koczka L. 2, Tóth R. 1, Varga K. 2, Bristyán D. 3.

Győrvári Viktor: A nyitott védekezés harminc percen keresztül jól működött, labdákat szereztünk, ezekből sok könnyű gólt lőttünk. A második félidő elején szétesett a védekezésünk, ekkor váltottunk hatosfalra ez is nagyon hatékony volt. Réti Bíborka nagyon magas szinten védekezett hármas poszton, ezzel a védelemmel stabilizáltuk a játékunkat. Sokkal könnyebb mérkőzése lett, mint, amilyenre számítottunk, voltak kifejezetten szép megoldásaink. Kiemelném elsősorban Lakatos Réka kapusteljesítményét, az utolsó negyedórában Kovács Noémi is több védést mutatott be.

Kiemelt partnereink