Rohamtempóban

Gólzáporos mérkőzésen ötgólos vereséget szenvedett a DKA ellen az ifjúsági másodosztályban Győrvári Viktor serdülőcsapata.

Az ifjúsági másodosztályban eddig öt mérkőzésen egy vereséget szenvedő DKA ellen lépett pályára Győrvári Viktor serdülőcsapata. Jól kezdtek a mieink, Solymosi Zsófi öt perc alatt gyorsan szerzett három gólt, de volt 6-2 számunkra, amelyben az is benne volt, hogy Bengi Lili szép védéseket mutatott be a kapuban. Nagy tempóban játszott mindkét együttes, a kezdeti bizonytalanság után sajnos egyre jobban támadott a vendégcsapat. Zárkóztak a vendégek, egyre nagyobb lukak tátongtak védekezésünk középső részén, ezeket jól kihasználták a váciak. Véniger Kata beállása hozott frissülést a támadójátékban, gólveszélyesen szállt be. Tíz perccel a félidő vége előtt Bristyán Dorina góljával még mi vezettünk, az utolsó harmadban azonban fordítottak a vendégek, egygólos DKA vezetéssel fordultak a csapatok.

Nem kezdődött jól a második játékrész, kilenc perc alatt mindössze egyszer tudtunk eredményesek lenni, a sérüléséből nemrég visszatért Fábián Alina lőtt gólt. Ekkor a belső posztokon szereplők vitték a szekeret, előbb Tóth Rebeka, majd a kiváló átlövéseket megeresztő Gáspár Anna góljainak lehetett örülni. Utóbbi felugrásból és talpról eleresztett lövések után is eredményes volt, nagy kár, hogy a védekezés nem állt össze, így folyamatosan a vendégeknél volt az előny. Ahogy telt-múlt az idő, egyre kevesebb esély látszott a győzelem megszerzésére, pedig szép gólokban nem volt, hiány Solymosi Zsófi szép átlövése után 33-30 volt az ellenfélnek. A hajrában sajnos bebiztosította a győzelmet a váci együttes, amely a mai napon egy kicsivel jobb volt a mieinknél.

Ebből a mérkőzésből sokat lehet tanulni, főleg a védekezés kapcsán, a támadójátékban látottakra pedig lehet építkezni!

Ifjúsági II. osztály bajnoki mérkőzés, 6. forduló:

DVSC SCHAEFFLER II.–DKA 33–38 (17–18)
DVSC: Bengi L.  – Tóth F., Gáspár A. 7 (1), Solymosi Zs. 7 (1), Fábián A. 1, Tóth R. 7 (1), Bristyán D. 3. Csere: Halinda V. (kapus), Kovács H. 1, Véniger K. 7 (1), Nánási L., Fekete B., File Cs.
Győrvári Viktor: A védekezésünk koncentráltsága jelentősen elmaradt attól a szinttől, amellyel ezt a mérkőzést eredményesen fejezhettük volna be. A nyitott védekezés hátulütője, amennyiben figyelmetlenből hibát vétünk, abból nagyon könnyen kerül helyzetbe az ellenfél, rengeteg ilyen eset volt ma. Miután idén kezdtük gyakorolni, nem várom, hogy tökéletesen működjön ez a védekezési rendszer, de a mai nap az elvárt szinttől lényegesen gyengébb volt. Aminek örülök, hogy támadójátékban voltak olyan egyéni megmozdulások, lövések, amelyet egyes játékosoktól most láttam először mérkőzésen.

Kiemelt partnereink