Rekordszámú résztvevő az akadémiai kiválasztón

A megnyitó után két részletben edzett az akadémiai kiválasztón megjelent ötvenöt fiatal leányzó.

Reggel fél kilenckor a napszakhoz képest kissé szokatlanul sok ember gyűlt össze a Hódos hátsó bejáratánál. Az akadémiai kiválasztóra jelentkezett ötvenhat, 2007-2009 között született csillogó tekintetű leányzó izgatottan várta az eseményt. Rekordszámú jelentkező vett részt a kiválasztón, amelyet a regisztráció után Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője nyitott meg.

„Sokan jelentkeztek erre a kiválasztóra, remélem, hogy közülük minél többen megfelelnek a kritériumoknak és csatlakoznak akadémiánkhoz – fejezte ki reményeit Ábrók Zsolt. – Fontos számunkra, hogy az ország több szegletéből is jöttek fiatal tehetségek.”

Az esemény rangját jelzi, hogy Juhász István, a Magyar Kézilabda Szövetség sportakadémiai központjának vezetője is jelen volt, sőt, Köstner Vilmossal, a DVSC Kézilabda Akadémia tiszteletbeli elnökével egyetemben néhány bátorító szót is intézett a fiatalokhoz.

„2020-ban indult el a sportakadémiai rendszer a magyar kormány támogatásával, a magyar kézilabdázás kiharcolta magának, hogy minél több magas szintű képzési központ legyen az országban – mondta el Juhász István. – Több sportakadémia van, területileg is jól elosztva az országban, amely amiatt is fontos, mert a tehetséges gyerekek választhatnak a lakóhelyükhöz közelebbi akadémiát is. Azt gondolom, hogy Debrecenben minden egyes dolog adott, a sportszakmai háttér, az infrastruktúra, valamint a klubot körülvevő sportegyesületek, akik el tudják látni ügyes gyerekekkel a minőségi képzést.”

A beszédek után Vida Gergő, akadémiánk szakmai igazgatója tartott eligazítást, majd kezdődhetett az első edzés, majd a második, hiszen az ötvenöt jelentkezőt két csoportba osztották be. A DVSC Kézilabda Akadémia vezető erőnléti edzői, Suba Emese és Rácz Henrietta vezényelték a bemelegítést, majd előkerültek a labdák. Az edzéseken Győrvári Viktor, Kudor Kitti, Márián Blanka és Vida Gergő irányításával dolgoztak a mezőnyjátékosok, a kapusokkal pedig Kalocsai Erika foglalkozott. A két tehetségkutató, Csapó Erika és Tóth Rózsa figyelte a lányokat, a szakmai stáb közösen értékeli a látottakat.

Kiemelt partnereink