Rangadót nyertünk

Nagy csatát hozott a Békéscsaba elleni mérkőzés, ám majdnem végig vezetve végül kétgólos győzelmet aratott Kudor Kitti ificsapata.

Gólzáporral kezdődött a mérkőzés, egyik csapat sem a védekezés legmagasabb iskoláját mutatta be. A vendégek nagyon jól játszották meg a beállót, akit képtelenek voltunk levédekezni, hét perc után 6-7 volt az állás… Panyi Anna szép átlövéssel egyenlített, Török Lilly góljával először vezettek a mieink, igaz, ez csak ideig-óráig tartott. Nem működött az eddigi mérkőzéseken hatékony védekezésünk, a jó erőkből álló Békéscsaba 19 perc alatt 12 gólt szerzett. Csernyásznki Lili góljával már kettővel vezettünk, majd flúgos futam következett, az ellenfél háromszor is eladta a labdát, igaz ezt nem sikerült kihasználnunk, ezen időszak alatt nem lőttünk gólt… Négy gólos vezetéssel fordultunk, majd az első félidőhöz hasonlóan Lakatos Petra lőtte az első két találatunkat. Innentől kezdve már végig a mieink vezettek, sőt, három gólnál közelebb nem tudtak kerülni a vendégek. A csereként beálló Silye Nanda bátor betörésekből szerzett gólokat, harmadik találata után már öt gól volt az előnyünk. Ekkor mintha kicsit túlságosan megnyugodtunk volna, több ziccert hibáztunk, két gólra zárkózott az ellenfél. Török Lilly szemfüles góljával ismét három volt a különbség, majd Makó Zoé találata döntötte el végleg a mérkőzést. Két góllal nyertek ifistáink, akik hetedik győzelmüket aratták a bajnokságban.

Ifjúsági I. osztály bajnoki mérkőzés, 9. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–Békéscsabai ENKSE 30–28 (16–12)
DVSC: Torda V. – Rácz P. 3, Panyi A. 4, Török L. 4, Csernyánszki L. 8 (4), Lakatos P. 4, Makó Z. 4. Csere: Reszegi E. (kapus), Silye N. 3, Kelemen D., Ináncsi F., Bákonyi L., Fodor V. Edző: Kudor Kitti.
Kudor Kitti: Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, egy jó erőkből álló Békéscsabával találkoztunk. Nem kezdtük jól a találkozót, de sikerült még az első játékrészben jó dinamikájú támadójátékkal és jobb védekezéssel, amelyből több labdát szereztünk. Sokkal magabiztosabban is nyerhettünk volna, de sok ziccert rontottunk a mérkőzés során. Annak örülök, hogy nyertünk egy jó csapat ellen, illetve, hogy a végén tartásunk és nem engedtük ki a győzelmet a kezüknből.

Kiemelt partnereink