Rangadóra várva

Igazi rangadót játszik Győrvári Viktor együttese, amely a serdülőbajnokságban szintén veretlen FTC Kézilabda Akadémia ellen lép pályára idegenben.

Csillagos ötös. No, nem az iskolapadban, hanem az első osztályú serdülőbajnokságban, öt mérkőzésen ugyanis öt győzelem a mérlege Győrvári Viktor együttesének.

„Eddig az elvártaknak megfelelően teljesítünk, szerencsére úgy alakultak a mérkőzések, ahogy szerettük volna, hellyel-közel végig – elemezte az elmúlt időszakot Fodor Veronika. – Voltak kifejezetten jó periódusok, ezekből tudunk építkezni!”

A hatodik lépés azonban a legnagyobb lehet, ugyanis a kiváló erőkből álló FTC Kézilabda Akadémia otthonában lép pályára serdülőcsapatunk. Alighanem minden játékos arra vágyik, hogy egy ilyen csapat ellen lépjen pályára.

„Ennél nagyobb motiváció nem kell, mindenki a legjobb csapat ellen akarja megmutatni, mit tud – tért a lényegre a beálló. – Lehet esélyünk, ha hatvan percen keresztül a védekezés és a támadás is úgy megy, ahogy az edzőnk kéri tőlünk.”

Veronika immáron közel másfél éve edz együtt az ifjúsági együttessel annak ellenére, hogy még idén is serdülő korúnak számít.

„Sok mindenben kell még fejlődnöm, de az, hogy az idősebbekkel edzhetek, a fizikailag és taktikailag is sokat ad a játékomhoz – összegzett Vera. – Egyértelműen a gyorsabb tempó és a kemény ütközések jelentik a legnagyobb különbséget a két korosztály között, és ezt viszonylag kezdem megszokni, a saját korosztályomba át tudom vinni és én is ugyanilyen keményen bele tudok állni egy ütközésbe vagy zárásba a falban.”

A várva várt FTC–DVSC SCHAEFFLER serdülő első osztályú bajnoki mérkőzést október 27-én, 15 órai kezdettel rendezik meg az Elek Gyula Arénában.

Kiemelt partnereink