Rangadó ünnepi hangulatban

A DVSC 120. születésnapján fogadja a tabellán harmadik helyen álló Váci NKSE együttesét Kudor Kitti ifjúsági csapata.

Látványos támadójáték, szép gólok, határozott védekezés jellemezte a mieink játékát a nagy rivális, DKA elleni találkozón. Könnyedén nyerték meg a lányok a fontos rangadót, így megerősítették második helyüket a bajnoki tabellán.

„Nagyon jó hangulatú mérkőzés volt, agresszívak voltunk és kemények, támadásban megtaláltuk a jó megoldásokat – emlékezett vissza a két héttel ezelőtti mérkőzésre Panyi Anna. – Örülök, hogy elhoztuk a két pontot!”

Egyik, váci csapat elleni mérkőzés után következik a másik, ezúttal is egy rangadó formájában, hiszen a szintén az élmezőnyhöz tartozó Váci NKSE ellen küzdenek meg a mieink.

„Kemény mérkőzésre számítok, a csapattal együtt nagyon készülünk a meccsre – mondta el az átlövő. – Motiváltak vagyunk, ráadásul idegenben vereséget szenvedtünk, leginkább magunkat „verettük meg”, nem használtuk ki jól a helyzeteket, illetve a védekezés sem állt össze. Azóta sokat fejlődtünk, támadásban és védekezésben is, határozott védekezéssel és lendületes támadásokkal várjuk őket!”

Az ifjúsági válogatottal Európa-bajnokságot nyerő Panyi Anna immáron a felnőtt keretnek is tagja. Az ifjúsági csapatban vezéregyéniség, mind támadásban, átlövőként vagy irányítóként, mind védekezésben hármas védőként.

„Nagyon szeretek hármasban védekezni, úgy gondolom, hogy a védekezés a kommunikáción is alapul, hiszen anélkül nem tudjuk például, hol fut a szélső, hol áll a beálló. – magyarázta el Anna. – Szeretem ezt a kulcsfontosságú szerepet, a felnőttekkel edzve pedig el tudok lesni néhány dolgot, amelyet hasznosítani tudom az ifiben is, megmutatni nekik, segíteni a lányokat. Abban is kell még fejlődnöm, hogy mikor kell sáncolni, mikor kell faltolni.”

A DVSC SCHAEFFLER–Váci NKSE ifjúsági első osztályú bajnoki mérkőzést március 12-én rendezik meg a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban 16 órai kezdettel. Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a mérkőzésekre már nem lesz kötelező a maszkviselés és a védettségi igazolvány! Az ifjúsági találkozóra a felnőtt mérkőzésre érvényes belépőjeggyel lehet belépni.

A Hódos Imre Sportcsarnok vendéglátóhelye, a THE BEAVER-ben már 14 órakor kinyit, majd a kivetítőkön elevenítjük fel a klubtörténet legemlékezetesebb pillanatait. Szurkolóink az eredeti EHF Kupával, valamint a kupagyőztes együttes csapatkapitányával, Csapó Erikával és edzőjével, Köstner Vilmossal készíthetnek közös fényképeket 16:30 és 17:30 között. A mérkőzésen ott lesznek az 1987-es Bajnokcsapat és az 1995-ös és 96-os EHF Kupa-győztes csapat játékosai és szakvezetői. A kezdődobást klubunk legendás alakja, Komáromi Ákos végzi majd el.

Kiemelt partnereink