Rangadó következik

A közvetlen rivális Dunakanyar Kézilabda Akadémia ellen mérkőzik meg Kudor Kitti ifjúsági együttese, idegenben.

Az ifjúsági együttes nagy része a tavalyi szezonban még serdülő korú volt, ennek ellenére jól szerepelnek Kudor Kitti tanítványai az ifjúsági első osztályban. A második hely megtartása nem egyszerű, ám annál fontosabb feladat, hiszen a Keleti-csoport első két helyezettje kvalifikálja magát a Final Four-ba.

„Úgy érzem, hogy a szezon kezdete óta a csapat egyre jobban összeszokik és ez a mutatott játékon is meglátszik – véli a csapat motorja, Csernyánszki Lili. – Ami az első félévben történt, azt félre kell tennünk, és csak arra kell koncentrálunk, hogy új lappal indulunk és minden mérkőzés fontos az ifjúsági első osztályban és az NB II-ben is. Azért, hogy a kitűzött céljainkat elérjük, rengeteget kell küzdenünk, de ha csapatként jól szerepelünk, akkor nem lehet gond!”

A kitűzött célok eléréséhez nagy lépést tehetnek Csernyánszki Liliék, hiszen a harmadik helyezett, mindössze két pontos hátrányban lévő Dunakanyar Kézilabda Akadémia otthonába látogatnak.

„Hatvan percig hajtós mérkőzésre számítok, hiszen az ellenfélben gyors és erős játékosok vannak – prognosztizálta a 2004-es születésű irányító. – Nem szabad kiindulni az első mérkőzés eredményéből, hiszen azóta sorra nyerik a mérkőzéseiket és jó helyen állnak a tabellán. Mint mindig, ezúttal is a védekezésen lesz a hangsúly, és ha a saját játékunkat tudjuk játszani, akkor jó esélyünk van elhozni a két pontot!”

A fiatal játékos már másfél éve tagja a felnőtt keretnek is, karrierje során már huszonnyolc alkalommal eredményes is volt az NB I-ben. Múlt héten a Szombathely ellen is kapott lehetőséget, és jól is sáfárkodott vele, hiszen kétszer is betalált.

„Nagyon örültem a kapott lehetőségnek, és szerettem volna minél jobban élni vele – mondta el Lili. – Azon túl, hogy a csapat felszabadultan tudott játszani, az is pozitívum, hogy az edzésen gyakorolt elemeket éles helyzetben is sikerült megvalósítanom. Tudom, hogy nagyon sok munka vár rám, de szépen, lassan építkezek!”

A Dunakanyar Kézilabda Akadémia–DVSC SCHAEFFLER ifjúsági első osztályú bajnoki mérkőzést február 27-én, 12 órai kezdettel rendezik meg a DKA Sportcsarnokban, Vácon.

Kiemelt partnereink