Rajt az NB I/B-ben!

Héthetes felkészülés után Egerben kezdik meg szereplésüket az NB I/B-ben akadémistáink. Kudor Kittivel beszélgettünk az előttünk álló szezonról.

Július 15-én találkozott először U20-as korosztályú együttesünk, amely Kudor Kitti vezetésével kezdte meg a felkészülést erre a szezonra. AZ NB I/B-s bajnokság szeptember 7-én kezdődik meg a mieink számára.

„Július közepén kezdtük, hosszú, héthetes felkészülésen vagyunk túl – mondta le a tréner. – Amit elterveztünk, azt véghez tudtuk vinni, de azért még az út elején járunk. A játék sok elemében kell még fejlődni, ezeket sokat fogjuk gyakorolni egész évben.”

A csapat összetétel az elmúlt évekhez képest jóval kisebb mértékben változott, hiszen az első osztályú klubok második csapataiban ebben az évben két darab 2004-es születésű játékos mellett 2005. január 1. után született kézilabdázók szerepelhetnek, csakúgy, mint a tavaly.

„Pozitívum, hogy a versenykiírásnak köszönhetően nincs nagy változás a csapatban – állapította meg Kudor Kitti. – Csupán néhány játékos érkezett és távozott, nem volt nagy fluktuáció.  Az új lányoknak is meg kell szokniuk engem, a módszereimet és viszont. Úgy érzem, hogy napról-napra egyre jobban összecsiszolódunk.”

Fiatal együttesként a felnőtt másodosztály mindig komoly erőpróba akadémistáinknak. Az előző két évben főként a tavaszi szereplésnek köszönhetően a középmezőnyben végeztek a mieink.

„A legfontosabb cél ezúttal is a bennmaradás – világított rá az edző. – Védekezésben szeretnénk előre lepni, amely remélhetőleg olyan ismérve lesz a csapatnak és ezzel sok borsot törünk az ellenfél orra alá. Ez egy hosszú folyamat, de apró dolgok már megmutatkoztak a felkészülési mérkőzéseken.”

Az első találkozót idegenben, az Eszterházy SC Eger ellen vívják a lányok, amellyel szemben mindkét mérkőzést megnyerték az előző bajnokságban, és felkészülési találkozón is győztek augusztusban.

„Semmiképpen nem szabad kiindulni a nyári edzőmeccsből, más a hangulata egy bajnoki mérkőzésnek – véli Kudor Kitti. – Nem esélytelenként utazunk Egerbe, fontos, hogy lássam azokat a dolgokat, amelyek később az eredményességet is magával fogják hozni.”

Kiemelt partnereink