„Profi körülmények vannak itt”

A szezon hajrája következik, erről a fontos időszakról is beszélgettünk Somorjai Péterrel, a DVSC Kézilabda Akadémia erőnléti edzőjével.

A DVSC Kézilabda Akadémia erőnléti edzője, Somorjai Péter úszással kezdett, majd tizenhat évig vízilabdázott, végigjárva a rangrétát a legkisebbektől az OB I-ig.

„Egy utánpótlás torna előtt megsérült a kapusunk, és engem állítottak be, majd ott is ragadtam – emlékezett vissza kapuba állásának körülményeire erőnléti edzőnk. – Megtanultam, hogyan kell csapatban dolgozni, amelynek hierarchiája volt, tiszteltük az idősebbeket! Össze tudtam hasonlítani az úszással, amely egy egyéni sportág, így sok mindenben különbözik a pólótól. Szeretek emberekkel, csapatban dolgozni, ezért is választottam csapatsportágat az úszás után.”

Már aktív játékos korában gondolt a sportpályafutása utáni időszakra is: előbb erőnléti edzői képesítést szerzett, majd a Debreceni Egyetem gyógytornász szakára jelentkezett, amelynek jelenleg végzős hallgatója.

„Az akkori erőnléti edzőnk a vízilabdásoknál, Széll Gábor szárnyai alá vett, eleinte segédedzőként számított rám, majd mikor ő elment, akkor rám bízta az utánpótlást. Az elmúlt három évben én voltam a fiatalok erőnléti, szárazföldi edzője. Korábban volt egy síbalesetem, és az akkori rehabilitáció ébresztett rá a gyógytornász szakma szépségére és fontosságára, jelenleg végzős hallgató vagyok ezen a szakon.”

Péter februártól az U15-ös és U17-es együtteseink erőnléti edzőjeként dolgozik a DVSC Kézilabda Akadémián, de már előtte is besegített a csapatoknál.

„Úgy gondolom, hogy sok hasonlóság van a két sportág között – hasonlította össze a vízilabdát és a kézilabdát az erőnléti edző. – Nagyon sokat tanultam az akadémián, főleg Suba Emesétől. Nagyon profi körülmények vannak itt, amelyek biztosítják a minőségi munka lehetőségét!”

A szezon jelentős részén már túl vagyunk, ám a legintenzívebb, a legizgalmasabb időszak most következik. U15-öseink és U17-eseink is a korosztályos első osztályú bajnokságok első helyén állnak, így fontos meccsek várnak rájuk a következő hónapokban.

„Szépen haladunk előre a szezon előrehaladtával, célunk, hogy a legfontosabb mérkőzéseket, a bajnokság befejező szakaszát is bírják a lányok – árulta el Péter. – A fő feladatunk, hogy minél jobb erőállapotba kerüljenek, ezek mellett fontos a prevenció is, erre is nagy hangsúlyt fektetünk.”

Kiemelt partnereink