Potyogtak a gólok

Igazi flúgos futam volt, összesen nyolcvanhárom találat esett a Hajdúnánás elleni U19-es bajnoki mérkőzésen: 50-33-as győzelemmel abszolváltuk a megyei rangadót.

Rögtön nagy sebességben kezdtek a csapatok, Szabó Flóra a mérkőzés hetedik találatát jegyezte a 4. perc végén! Olybá tűnt, a védekezésre egyik fél sem fektet túl nagy hangsúlyt, a szélről nagyon eredményesen lövő Koczka Lili góljával már 7-3 volt a hetedik perc elején! Meg tudtunk lépni ellenfelünktől, Poczetnyik Dóra átlövése a hétgólos vezetést jelentette (11-4) mindössze kilenc perc után! Nem oly sokára kissé megállt a flúgos futam, a támadásokba is hibák csúsztak, Ferencz Lili, majd a szélről nagyon precízen célzó Ratalics Luca góljainak azért örülhettünk. Bristyán Dorina góljával már plusz tíz volt ide, ám innen – többek között két kapusgóllal – zárkózott a Hajdúnánás. Hat gólra olvadt a félidőre az előnyünk.

Nem sok minden változott a második játékrész elején, Koczka Lili továbbra is megbízhatóan használta ki ziccereit, így konzerválódott a hat-hétgólos különbség. A Ferenczi Lili-Fodor Veronika páros lendített ezen a holtponton, az ő páros kapcsolatuk egyébként is kiváló megoldásokat szül, ebből ma is láthattunk némi ízelítőt! A védekezés viszont továbbra sem állt össze, a szokottnál könnyebben alakítottak ki ziccereket a vendégek. Elől Poczetnyik Dóra átlövései pontosak és eredményesek voltak, de Fodor Veronika is összeszorgoskodott tíz találatot. A mérkőzés vége pedig már inkább hasonlított egy adok-kapokra, avagy megérkezett a márciusi góleső a Hódosba.

Habár gólzáporos, magabiztos győzelmet arattak a lányok, akik 50-33-ra győzték le a Hajdúnánást, a mai napi védekezéssel nem igazán lehetnek elégedettek.

U19 I. osztály bajnoki mérkőzés, 19. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–Hajdúnánás SK 50–33 (23–17)

DVSC: Lakatos R.  – Szabó F. 3, Ferenczi L. 7, Poczetnyik D. 9 (4), Fodor V. 10, Balogh R. 2 (1), Koczka L. 5. Csere: Kovács N. (kapus), Hermann Z., Tóth R. 3 (2), Eszenyi G. 1, Bristyán D. 6 (1). Edző: Győrvári Viktor.

Győrvári Viktor: Nem lehetünk büszkék a 33 kapott gólunkra.

Kiemelt partnereink