Potor Kinga otthon gyógyul

Térdsérülése után otthoni környezetben, Kisvárdán lábadozik a DVSC Kézilabda Akadémia nyáron igazolt kapusa, Potor Kinga.

A Dabas elleni szeptemberi serdülő első osztályú mérkőzésen sérült meg Potor Kinga, aki kiváló teljesítményével nagyban hozzájárult ahhoz, hogy akadémistáink elhozzák a nagyon fontos két pontot az egyik legnagyobb rivális otthonából. Sajnos azóta kiderült, hogy Kingának elszakadt a keresztszalagja, a műtétre azonban még várni kell, hiszen a fiatal játékosnál a teljes csontosodás még nem fejeződött be. Kinga hazatért Kisvárdára, jól megszokott, otthoni környezetben gyógyul és várja a következő vizsgálatot.

„Köszönöm már egész jól vagyok, egyáltalán nem fáj a lábam – nyugtatott meg minket a fiatal kapus. – Nemsokára leveszik a térdrögzítőt, ezután kezdhetem meg a gyógytornát. Jövő év elején vizsgálnak meg újra, ettől függ, hogy mikor műthetnek.”

Kinga még mindig nem töltötte be a 14. életévét, de már a serdülő első osztályban szereplő együttesben több edző- illetve bajnoki mérkőzésen lehetőséget kapott Márián Blankától. Sérülése óta is követi csapata eredményeit, örül a jó szereplésüknek. A Kisvárdáról érkezett hálóőr részt vett az I. Akadémiai Kiválasztón idén májusban, amelyen szakembereink úgy látták, hogy érdemes csatlakoznia a DVSC Kézilabda Akadémiához.

„Szerintem jó gyakorlatok voltak a kiválasztón, úgy fogtam fel mint egy edzést, mindent beleadtam” – emlékezett vissza, hozzátéve, hogy nagyon örült, hogy kiválasztották.

Kinga nyáron került be Debrecenbe, ahol elmondása szerint nagyon jól érzi magát, és mivel kollégista volt, sokkal önállóbb lett ennyi idő alatt is.

„Hamar be tudtam illeszkedni, amelyben sokat segített az edzőtábor, illetve, hogy sok játéklehetőséget kaptam a mérkőzéseken. Úgy érzem, hogy sokat gyorsultam, mióta itt vagyok Debrecenben, de az indításokban, kicsúszásokban is fejlődtem – mondta el Kinga.

Fiatal kapusunknak jobbulást és mielőbbi visszatérést kívánunk!

Kiemelt partnereink