Pontokkal gazdagodtunk

Hazai pályán a Ferencvárost csak megszorítani tudta, majd a Budaörs ellen meg is szerezte első győzelmét az U15 felsőházában Márián Blanka együttese.

Hazai pályán mutathatta meg tudását a Márián Blanka vezette U15-ös csapat, a második felsőházi fordulót ugyanis a Hódosban rendezték meg. Szép számú közönség gyűlt össze a csarnokban, akik buzdították is a mieinket. Talán kicsit az izgalom is tette, de jobban kezdte a mérkőzést a Ferencváros, nehezen találtuk a megfelelő megoldásokat támadásban, illetve sok technikai hibát vétettünk, így megléptek a vendégek. A beállót többször is meg tudtuk játszani, Varga Katalin pedig háromszor is eredményes volt az első félidőben, ráadásul az utolsó szó Réti Bíborkáé volt a félidőben, így ötgólos vendégvezetéssel fordultak a felek. A második játékrészt már jobban kezdték akadémistáink, Vincze Viki bátor betörései eredményesek voltak, majd szépen lassan elkezdtünk zárkózni. A végig jól játszó Réti Bíborka góljával már csak egy gól volt a különbség, egyenlíteni azonban nem sikerült. A hajrában még mindent megpróbáltak a debreceniek, Nagy Hanna például egy szép, test melletti lövésből talált be. Három góllal bizonyult jobbnak végül a zöld-fehér együttes, a mieink azonban minden dicséretet megérdemelnek a mérkőzéshez való hozzáállásukért.

U15 I. osztály, Felsőház, 3. mérkőzés, Debrecen:

Ferencvárosi TC–DVSC SCHAEFFLER 24–21 (13–8)

DVSC: Bengi L., Márkus M. (kapusok) – Varga K. 3, Réti B. 8 (1), Nagy H. 3, Balog R., Tóth P. 2 (1), Czene P., Vincze V. 4, Csizmadia A., Litschauer N., Szűrös K., Hódi F. 1, Erdei B. Edző: Márián Blanka.

A második találkozót már úgy kezdték Márián Blanka tanítványai, ahogy egy esélyesnek illik. Litschauer Nikol gyorsan szerzett két gólt, Bengi Lili pedig védte a budaörsi próbálkozásokat, így négy perc után 4-0 volt ide. A folytatásban annyi változott, hogy egyre többször tudtak eredményesek lenni a vendégek, azonban a vezetésünket nem veszélyeztették. Tóth Panna eredményes betöréseit további szép gólok követték, Hódi Fanni találatával pedig már hat volt közte. Hatgólos vezetéssel fordulhattunk a második játékrészre, amelynek első három debreceni találatát Nagy Hanna szerezte, köztük újfent egy test mellett eleresztett, szép lövéssel. Habár ezen a mérkőzésen is voltak hibák, a mieink kézben tartották a találkozót, nem engedték közel a budaörsi ellenfelet. Bengi Lili védései is jelentősen hozzájárultak a végül nyolcgólos sikerhez! Ezzel megszerezte első pontjait Márián Blanka együttese a felsőházban!

Szép volt lányok!

U15 I. osztály, Felsőház, 4. mérkőzés, Debrecen:

DVSC SCHAEFFLER–Budaörs 21–13 (14–8)

DVSC: Bengi L., Márkus M. (kapusok) – Varga K. 2, Réti B. 4 (1), Nagy H. 3, Balog R., Tóth P. 4 (1), Czene P. 1, Vincze V., Csizmadia A. 2, Geszterédi Zs., Litschauer N. 3, Hódi F. 2 (1), Erdei B. Edző: Márián Blanka.

Márián Blanka: Örülök, hogy megszereztük első pontjainkat a felsőházban, illetve, hogy  szoros meccset játszottunk a Fradi ellen. Látom a csapaton a folyamatos fejlődést akár az egyéni döntéshelyzetekben, akár a páros kapcsolatokban. Ilyen mérkőzéseken tudunk fejlődni!

Kiemelt partnereink