Parádés játék

Kiváló védekezéssel, pazar támadójátékkal játékkal, esélyt sem adva az Algyő csapatának tizenkét góllal nyert Kudor Kitti együttese az NB I/B-ben!

Bár az első percek a vendégeknek sikerültek jobban, Csernyánszki Liliána betörésével egyenlítettünk, majd Kelemen Dorina találatával át is vettük a vezetést. És ami innentől történt, az pazar volt! „Cseri” csakúgy cikázott a vendégvédők között, Nagy Nóra pedig bombázott! Torda Vanessa pedig őrületbe kergette az algyői támadókat, legfőképp a szélsőket! Habár a félidő derekánál egy gólra zárkózott a csongrádi csapat, a csereként kiválóan beálló Helm Boglárka találatával ismét plusz kettő ide. Innen pedig nem volt megállás, láthatóan élvezték a játékot akadémistáink, védekezésben pedig vércseként csaptak le az algyői támadókra, szinte megfojtva az algyői támadásokat. Volt ugyan hat gól is a két fél között az első játékrészben, Kostyó Panni, utolsó percben szerzett találatával öttel vezettünk fél óra játék után.

Gólzáporral indult a második játékrész, majd négy perc után mintha megálltak volna a csapatok. A védekezés továbbra is elsőrangú volt, mögötte a stabilitást a kiválóan védő Torda Vanessa adta! Helm Boglárka ismét a kapuba zúdított egy átlövést, a különbséget tovább tudták növelni a mieink! Egy villámgyors ellentámadás után Bákonyi Lara finom ejtésével már tíz gólt volt közte! A védekezést pedig továbbra is csak dicsérni lehetett! Ahogy haladtunk előre az időben, egyre inkább kezdte elveszteni a győzelmi motivációját az Algyő, ezen segített a csereként beálló és szép védéseket bemutató Reszegi Eszter. A mérkőzés végén már csak a siker mértéke volt a kérdés, Kelemen Dorina a tőle megszokott villámgyors lövőmozdulattal talált be a távoli zónából, ismét tíz gólra növelve vezetésünket. A végén még két újabb gólt szereztek a lányok, akik ezen a délutánon teljesen megérdemelt, magabiztos győzelmet arattak az Algyő ellen!

Ennek a sikernek az alapját az ellenfél támadójátékát teljesen szétziláló védekezés adta, amely mögött nagyszerű kaputeljesítmények is voltak! Alighanem ezzel a teljesítménnyel az NB I/B bármely csapata ellen komoly győzelmi eséllyel lépnének pályára a mieink!

Szép volt, lányok!

DVSC SCHAEFFLER U19–Levendula Hotel Algyő 33–21 (16–11)
Debrecen, 100 néző: V: Bába S., Horváth P.

DVSC: Torda V. – Kiss Cs. 1, Kelemen D. 3, Csernyánszki L. 6, Kostyó P. 4, Nagy N. 8 (2), Bákonyi L. 3. Csere: Reszegi E. (kapus), Fodor V., Helm B. 5, Rácz P. 1, Bacenkova D. 2. Edző: Kudor Kitti.

ALGYŐ: Madera-Domokos C. – Szécsi R. 4 (2), Zsilák K. 2, Simon A. 1, Balogh B. 7 (1), Vass V. 2, Szabó F. 3. Csere: Rácz G. (kapus), Füzesy V., Valaczkai-Rózsa V. 1, Kárász Sz., Prezenczki N., Sulyok R. 1. Edző: Farkas József Dániel.

Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 6/3.

MESTERMÉRLEG
Kudor Kitti: A mese folytatódik tovább, gratulálok a csapatnak!

Kiemelt partnereink