Nagyszerű győzelem!

Nagyszerű teljesítménnyel győzte le kilenc góllal a nagy rivális Ferencvárost Győrvári Viktor U17-es csapata, óriási lépést téve a csoportelsősségért!

Elérkezett a várva várt rangadó a Ferencváros ellen. Ennél nagyobb motivációt aligha kell egy játékos, csapat számára. Pláne úgy, hogy egy esetleges győzelemmel egy pontot kell begyűjteni az utolsó három találkozón a csoportelsőség bebiztosításához!

Nem kezdődött jól a találkozó, sok esetben kapkodtak a mieink támadásban, a Ferencváros viszont jól kapta el a rajtot. Ratalics Luca harcos góljával egy gólra zárkóztunk, illetve ekkor lehetett először érezni, hogy ezen a napon szívvel-lélekkel küzdenek a lányok! Bristyán Dorina átlövésével vezettünk először 13 percnyi játék után, támadásban kiváló megoldásokat választottak a mieink. Solymosi Zsófi Pazar betörésével már négy volt közte, a beállóinkat pedig képtelen voltak megtartani a vendégvédők, mind Varga Katalin, mind Tóth Norina gólerősen kézilabdázott. Bengi Lili védései további önbizalmat adott a védőinknek, Ratalics Luca pedig továbbra is nagyszerűen játszott! A félidő hajrája nem sikerült jól, három gólra zárkóztak a zöld-fehérek.

Solymosi Zsófi átlövésgóljával kezdődött a második játékrész, előrevetítve a továbbiakat! Továbbra is kiválóan játszottuk meg vonaljátékosainkat, és mindenki hozzátett a csapat teljesítményéhez. Amikor pedig megnyíltak a területek a vendégek védekezésében, akkor Réti Bíborka és Tóth Rebeka betörései lendítették tovább a mieinket. Varga Katalin ügyesen szedte össze a labdákat, és vágta a hálóba azokat kíméletlenül! Tízgólos különbség is kialakult, igaz ezt hamar hatra csökkentették a budapestiek. Ratalics Luca fontos gólt szerzett ekkor, majd ismét a beállóink következtek. Az utolsó percekben Solymosi Zsófi kiváló átlövéseinek is örülhettünk, végül File Csenge állította be a 38-29-es végeredményt!

Nagyszerű teljesítményt nyújtott egy kiváló ellenféllel szemben Győrvári Viktor együttese, teljesen megérdemelt sikert aratva! Erre szokták mondani, hogy élmény volt átélni ezt a 60 percet! Ezzel a győzelemmel ötpontos előnyre sikerült szert tenni a Ferencváros előtt három mérkőzéssel a vége előtt, azaz egy pont is elegendő ahhoz, hogy akadémistáink bebiztosítsák a csoportelsőséget!

Szép volt, lányok!

U17 I. osztály bajnoki mérkőzés, 23. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–Ferencvárosi TC 38–29 (16–13)

DVSC: Bengi L.  – Ratalics L. 6 (1), Tóth R. 2, Bristyán D. 6 (2), Solymosi Zs. 6 (2), Varga K. 10, File Cs. 2. Csere: Halinda V., Szabó D. (kapusok), Réti B. 2, Tóth P., Tóth N. 6. Edző: Győrvári Viktor.

Győrvári Viktor: Minden mérkőzésen élményszámba megy, amikor egy csapat megfelelő ritmusban tudja érvényesíteni az akaratát, egy jó ellenféllel szemben pedig hatványozottan. Mind csapatként, mind egyéni teljesítményekben ma kimagaslóak voltunk!

Kiemelt partnereink