Panyi Anna: A serdülő válogatottban való szereplés nagy motivációt ad

A koronavírus terjedése miatt kialakult helyzetben otthon, Mezőkövesden végzi egyéni edzéstervét a DVSC SCHAEFFLER serdülő és ifjúsági csapatában is szereplő játékosa, Panyi Anna, aki már a magyar serdülő válogatottban is bemutatkozott.

“A mindennapjaimat otthon, Mezőkövesden töltöm a családommal, szerencsére minden rendben van velünk. Nagyon hiányoznak az edzések, a csapattársak, az együtt töltött idő. Online edzéseket végzünk minden nap, nekem talán abból a szempontból könnyebb, hogy az öcsém is kézilabdázik, így tudjuk egymást segíteni és motiválni.” – adott helyzetjelentést a tehetséges átlövő.

A fiatal játékos nem csupán a saját korosztályában, a serdülő csapatban szerepelt a szezonban, megmutatta magát már az ifjúságiak között is. A két kiemelt utánpótlás-bajnokságban összesen több, mint 100 gólt szerzett a csonka bajnoki szezonban.

„A serdülők és az ifjúságiak között is a Final Four-ba való bekerülés, majd valamilyen érem megszerzése volt a cél. Mindkét együttesnek voltak hullámvölgyei, a szezonkezdet nem sikerült a legjobban, azonban a téli szünet után nagyon jó periódust produkáltunk. Úgy érzem, hogy a serdülő és az ifjúsági csapat a bajnokság lezárása előtti időszakban állt igazán össze, így különösen fájó volt a szezon lezárása – értékelte a csapat teljesítményét Anna. Saját teljesítményemmel kapcsolatban úgy gondolom, hogy védekezésben agresszívabban, míg támadásban több gólt szerezve kellett volna játszanom. Az utóbbi időben mind mentálisan, mind fizikálisan sokat léptem előre, ám tudom, hogy van még hova fejlődni ezen területeken.”

Az ifjú átlövő tehetségére nem csupán Debrecenben, de már a magyar serdülő válogatottnál is felfigyeltek.

„Mint minden sportoló fiatalnak, nekem is az volt az álmom, hogy egyszer a magyar válogatottban szerepelhessek. Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar, már serdülő játékosként Bohus Bea szövetségi kapitánytól meghívást kapok az összetartásokra. Rendkívüli öröm és megtiszteltetés volt számomra, hogy 2019 decemberében Lengyelországban, Szczyrkben pályára is lephettem címeres mezben. A serdülő válogatottban való szereplés nagy motivációt ad céljaim eléréséhez.”

Kiemelt partnereink