Ötös a végére!

Két pontot szerzett Márián Blanka együttese a zárónapon, így ötödik helyen végzett az U15-ös bajnokság első osztályban. Ami ennél is fontosabb, igazi csapattá érett ez a társaság!

Utolsó játéknapjához érkezett az U15-ös bajnokság, a felsőház záróakkordja Budaörsön szólalt fel. Ezúttal is két mérkőzés várt a mieinkre, előbb a közvetlen rivális Szeged ellen játszottak Márián Blanka tanítványai. Tudtuk, hogy győzelem esetén megmarad az esély a negyedik helyre. Ennek szellemében kezdtük a találkozót, Nagy Hanna kétszer is betalált a szélről, második gólját éppen öt perc elteltével szerezte, akadémistáink 5-4-re vezettek ekkor. Fej-fej mellett haladtak a felek, egészen a 15. prercig, ekkor az egész mérkőzésen jól játszó Varga Katalin szerzett öt gólt hét perc alatt! Korszerű, gyors lerohanásokat vittünk végig, ennek is köszönhetően háromgólos előnnyel fordulhattunk. A második játékrész elején nagyon bennragadtunk, hiányzott a vállalkozókedv, így előbb egyenlítettek a szegediek, majd át is vették a vezetést. Bengi Lili védéseivel tartotta a lelket a mieinkben, ám elől tizenegy percig voltunk gólképtelenek… Hódi Fanni szerzett két gólt a szélről, ám egy hétméteresből újra megszerezte a vezetést az ellenfél, amelyet már nem is engedett ki a kezéből. A hajrában nagyon hiányzott a rutin, de az első félidőben látottakra lehet építeni!

U15 I. osztály, Felsőház, 9. mérkőzés, Budaörs:

PC Trade Szeged–DVSC SCHAEFFLER 20–19 (12–15)

DVSC: Bengi L., Márkus M. (kapusok) – Varga K. 5, Réti B. 2 (1), Nagy H. 2, Balog R., Tóth P. 4 (2), Katona E., Czene P. 1, Vincze V. 1, Litschauer N. 1, Szürös, Hódi F. 3. Erdei B. Edző: Márián Blanka.

Egy utolsó tánc várt még akadémistáinkra, a házigazda Budaörs ellen. A lányok ennek megfelelően „indultak táncba”, Litschauer Nikol Pazar átlövésével már 5-0-ra vezettünk öt perc alatt. A kapuban Bengi Lili húzta le a rolót, a támadójáték színességét jelzi, hogy viszonylag gyorsan öten is betaláltak. A szélsők is remekeltek, Czene Petra balról, Szürös Kinga jobbról használta ki a ziccereket, Vincze Viktória ismét jelentkezett egy „felhúzós” átlövéssel, tíz volt ekkor már közte. A kapuban pedig Márkus Melinda mutatott be szép védéseket, a tízből faragott kicsit a hazai csapat, hét volt közte a félidőben. A második játékrészben Szürös Kinga lőtt gyorsan két gólt, ismét közte tíz, a Litschauer-Nagy Hanna páros átlövésekből volt eredményes. Potyogtak a gólok, ismét kissé felzárkóztak a vendéglátók, Balog Réka kellett, hogy nyolc gól legyen a különbség. A szezon utolsó debreceni gólját Erdei Bíborka szerezte, nyolcgólos győzelmet arattak a mieink a Budaörs ellen.

A mai napon eldőlt, hogy U15-öseink az ötödik helyet szerezték meg a felsőházban, de ami ennél sokkal fontosabb, a szezon során igazi csapattá érett ez a társaság! Akadémistáink több olyan mérkőzést is játszottak, ahol pontot, pontokat érdemelt volna, ha ezekből többet hoznak a mieink, akkor akár a dobogóra is felférhettek volna, hiszen a 3-5. helyek között nüánszok döntöttek. Az idei bajnokságot a NEKA nyerte, a második helyezett a Ferencváros lett, míg a bronzérmeket szegedi nyakakba akasztották!

U15 I. osztály, Felsőház, 10. mérkőzés, Budaörs:

Budaörs–DVSC SCHAEFFLER 26–34 (10–17)

DVSC: Bengi L., Márkus M. (kapusok) – Garamvölgyi F. 3, Varga K. 1, Réti B. 5, Nagy H. 3 (1), Balog R. 4, Tóth P. 1, Czene P. 2, Vincze V. 2, Litschauer N. 4 (1), Szürös K. 5, Hódi F. 2. Erdei B. 2. Edző: Márián Blanka.

Márián Blanka: A Szeged ellen az első félidőben a nyitott védekezés jól működött, a támadások is eredményesek voltak, sajnos a második félidőben a támadójátékunk nem volt hatékony, és a döntő szituációkban még nem vagyunk kellően rutinosak. A Budaörs elleni mérkőzésen örülök, hogy szépen zártuk a szezont, mindenki hozzájárult a csapat teljesítményéhez!

Kiemelt partnereink