Ötödik hely az Eb-n

Ötödik helyen végzett a magyar ifjúsági válogatott az U17-es Európa-bajnokságon. A kontinensviadalon két debreceni akadémista is szerepelt: Bristyán Dorina és Varga Katalin.

Fotó: EHF

Augusztus 3-án kezdődött meg az U17-es Európa-bajnokság Montenegróban. A magyar válogatott keretben két debreceni akadémista kapott helyet, Bristyán Dorina és Varga Katalin.

Vereséggel kezdte meg szereplését a magyar csapat, a későbbi győztes francia válogatott győzte le Bohus Beáta együttesét. Észak-Macedónia ellen fölényes, Románia ellen szoros győzelmet arattak Bristyán Dorináék, így bejutottak a legjobb nyolc közé. A felsőházban először könnyed sikert értek el Hollandia ellen, majd drámai mérkőzésen döntetlen játszottak a mieink Dánia ellen, így nem sikerült a négy közé jutás.

A szép befejezés sikerült, hiszen a magyar válogatott előbb a házigazda Montenegrót, majd Szerbiát is három góllal győzte le, így megszerezte az ötödik helyet az Eb-n. A középdöntős águnk erősségét jelzi, hogy mindkét döntős onnan került ki, Franciaország legyőzte Dániát a fináléban, így Európa-bajnok lett. 

A DVSC Kézilabda Akadémia mindkét játékosa minden találkozón a mérkőzéskeretben volt, Bristyán Dorina huszonhárom, Varga Katalin három alkalommal volt eredményes.

Kiemelt partnereink