Ötletes támadójáték

Pontosan kétszer annyi gólt szerzett, mint ellenfele, huszonegy góllal nyert Győrvári Viktor U17-es együttese az Orosháza ellen.

U17-es együttesünkre is az Orosháza várt, hasonlóan az U19-es csapathoz. Ezen a mérkőzésen azért jobban kezdett az ellenfél, amely a korosztályban ritkán látható, nyitott védekezést alkalmazott. Jól vettük észre ebben a réseket, gólerősen kezdtünk, ám a védekezés az első szakaszban nem állt össze. Solymosi Zsófi szép átlövésével vezettünk először két góllal a kilencedik percben, innen pedig megindult a debreceni henger. Réti Bíborka betörése után hét volt közte, és még hátra volt tíz perc a szünetig. Ezt a periódust is sikerült eredményesen zárni, a gólszerzésben sokat kivették a részüket, Réti Bíborka pedig szinte az utolsó másodpercben lőtte a 21. debreceni találatot.

A második játékrészben is a mieink domináltak, 23-13 után pedig volt egy 9-0-s sorozatunk. Színes táamdójáték jellemezte akadémistáinkat, akik rendre jó megoldásokat választottak elől, igaz, a védekezésben többször is „elszámolták magukat”. És, ha már számolás… Az első és a második félidőben is sort cserélt Győrvári Viktor, ám az első félidőben és a másodikban is szabálytalan csere miatt a kiállítás sorsára jutott egy-egy játékos… Ezt sikerült tetézni azzal, hogy a kiállítás után is többen mentünk fel a pályára, így volt néhány másodpercig három védőnek kellett állni a sarat, akik ezt kapott gól nélkül le is hozták! Tovább növeltük előnyünket, a hajrában a húsz gólt is elértük, sőt át is léptük. Két másodperccel a vége előtt pedig szabaddobáshoz jutottunk, az elvégzője pedig Vincze Viktóriához passzolt, aki alulról megeresztve lőtte ki a bal felső sarkot! Gyönyörű találat volt, egyetlen szépséghibája, hogy minimálisan a 60 perc letelte után született!

Motiváltan léptek pályára a lányok az Orosháza ellen, így nagyarányú győzelemnek örülhettek!

U17 I. osztály bajnoki mérkőzés, 3. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–Orosházi NKC 42–21 (21–10)

DVSC: Bengi L.  – Ratalics L. 4, Tóth R. 2, Vincze V. 3, Varga K. 3, Soylmosi Zs. 3, File Cs. 3. Csere: Halinda V. (kapus), Bristyán D. 3, Szürös K. 2, Tóth P. 3, Tóth F. 4, Réti B. 6, Tóth N. 5, Hódi F. 1.

Győrvári Viktor: Nyitott védekezést alkalmazott az ellenfélnél, amely nem túl gyakori ebben a korosztályban. Jó megoldásokat láttam támadójátékban, védekezésben azért többször kissé elcsúsztunk. Hasznos mérkőzés volt, amelyen sok mindent ki tudtunk próbálni.

Kiemelt partnereink