Ötletes támadójáték

Több jó megoldást választottak, magabiztosan győzték le a Mogyoródot akadémistáink az NB II alsóházának utolsó előtti fordulójában.

Utolsó előtti fordulójához érkezett az NB II Észak-keleti alsóháza. Márián Blanka tanítványai azt a Mogyoródot fogadták, amely ellen idegenben dönteltent játszottak.

Jól indult a mérkőzés, Tóth Norina szerzett két gólt, a védekezés pedig stabil volt, Halinda Viola az első három lövést hárította is. Keller Petra vitt új lendületet a mieink játékába a 9. perctől, hat perc alatt szerezett három gólt, ám összességében a támadójátékba sok hiba csúszott. Fele Patrícia szerezte a mieink tizedk találatát, először passzolni akart, ám időközben felmérve a terepet inkább lőtt: szép gól kerekedett ki belőle! Nem volt gólzáporos az első félidő, Szabó Dóra is több lövést védett, majd Nagy Hanna állította be a félidei eredményt: 12-8-ra vezettünk 30 perc játék után.

A második játékrész elején aztán Litschauer Nikol ijesztgette a pókokat a felső sarkokban, öt perc alatt lőtt három átlövésgólt. Ebben az időszakban megléptünk a vendégektől, Keller Petra szép egyéni akciója tán 20-13-ra vezettünk. Megjött a lövőkedve a mieinknek, Solymosi Zsófi egy ízben még a kapufával összjátszva, a saját kipattanóját értékesítve is eredményes volt (öt perc alatt ő is lőtt hármat), majd Fele Patrícia is szép átlövésekkel örvendeztette meg a közönséget, Bengi Lili pedig kapustársaihoz hasonlóan több labdát is fogott. Solymosi Zsófi újabb átlövésével vezettünk először tíz góllal, majd az utolsó percekben Zákányi Janka lőtt mesterhármast, 33-22-re győztünk a Mogyoród ellen, hazai pályán.

Idegenben döntetlenre végeztek a felek, ezúttal a mieink ilyen arányú győzelme is megérdemelt volt! Ezzel a győzelemmel továbbra is első helyen állnak akadémistáink az Alsóházi rájátszásban, az utolsó fordulóban a második helyen álló Füzesabony együttesét fogadja Márián Blanka csapata.

NB II Észak-kelet Alsóház, 6. forduló:

DVSC SCHAEFFLER U21–Mogyoródi KSK 33–22 (12–8)

DVSC: Halinda V.  – Nagy H. 3, Jeszenszki P. 2, Fele P. 4, Tóth N. 3 (1), Solymosi Zs. 6 (1), Czene P. Csere: Szabó D., Bengi L. (kapus), Keller P. 6, Tóth P. 1 (1), Zákányi J. 3 (1), Litschauer N. 3, Vincze V., Tóth F. 2. Edző: Márián Blanka.

Kiemelt partnereink