Örömjáték

Nagyszerű játékkal rukkoltak elő U17-eseink, akik ötvennégy gólt lőttek a Hajdúnánás csapatának!

Megyei rangadó következett, a Hajdúnánás csapata látogatott Debrecenbe.

Ahogy el kell kezdeni egy esélyesebb csapatnak a mérkőzést, úgy kezdték el a mieink a Hajdúnánás elleni találkozót! Főleg Solymosi Zsófi volt nagyon aktív, aki nagyon jól megtalálta a vendégvédelemben nyíló réseket, de az együttes legfiatalabb tagjaként szereplő Litschauer Nikol is nagy bombákat zúdított az ellenfél kapujába! A harmadik ilyen után már 11-3 állt az eredményjelzőn, ebben jelentős szerepet vállalt Halinda Viola, aki főleg az ellenfél szélsői bolondította meg védéseivel. A szélsők is szépen szorgoskodtak, a jobb oldalon Szürös Kinga lőtt tűpontosan, a bal oldalon File Csenge és Tóth Fruzsina is jól indult, ebből pedig gólokat szereztek. Solymosi Zsófi találata már a 20. debreceni volt, mindössze 25 perc után, sőt az átlövő az utolsó másodpercben is jól célzott, 24-9 a félidő.

Litschauer Nikol a második félidőben is hamar aktivizálta magát, ha kellett betörésből, ha kellett átlövésből volt eredményes! Egyre inkább nőtt a két csapat közti különbség, Varga Katalin beállóból és indulásból is többször betalált. A hétméteresek viszont ezen a napon nem mentek neki… Hiába állt oda ötször is az egyébként jól játszó beálló a hetesvonalra, vagy nem talált kaput, vagy pedig a kapus védett… Tóth Fruzsina és File Csenge pedig továbbra is szélvészgyorsan indultak, a három szélső (Szürös Kingával kiegészülve) 24 gólt szerzett! A második félidőben beálló Bengi Lili is jól védett, nem csoda, hogy a nagy támadásszám ellenére 20 gólon tartottuk az ellenfelet. Solymosi Zsófi pedig ezen a meccsen az utolsó pillanatos gólok mestere volt, ennek a játékrésznek a végén is betalált, beállítva ezzel az 54-20-as végeredményt!

Igazi örömjáték volt, érződött minden hazai megmozduláson, hogy élvezik akadémistáink a játékot!

U17 I. osztály bajnoki mérkőzés, 19. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–Hajdúnánás SK 54–20 (24–9)

DVSC: Halinda V.  – Szürös K. 7, Réti B. 3, Solymosi Zs. 9, Varga K. 6, Litschauer N. 8, File Cs. 8. Csere: Bengi L. (kapus), Tóth P. 3 (1), Fekete B. 1, Tóth F. 9. Edző: Győrvári Viktor.

Győrvári Viktor: Túl sok kifogásolni való nem volt ezen a mérkőzésen, talán a hétméteres értékesítésünk nem volt minden igényt kielégítő. Jó ritmusban játszottunk végig, végig uraltuk a mérkőzést. Mind a támadójáték, mind védekezésünk magas színvonalú volt.

Kiemelt partnereink