„Öröm nézni, ahogy küzdenek az edzéseken”

A DVSC Kézilabda Akadémia ifjúsági első osztályában szereplő együttese magabiztosan menetelt a Fina Four felé, amikor lezárták az utánpótlás-bajnokságokat. A szezont a csapat edzőjével, Győrvári Viktorral értékeltük.

Az előző idényhez hasonlóan az idei szezonban is végeredmény nélkül értek véget az utánpótlás-bajnokságok a Magyar Kézilabda Szövetség döntése alapján. A mieink tizenhat mérkőzésen huszonkilenc szerzett ponttal álltak a második helyen, – négy pont előnnyel a harmadik helyen állóval szemben – és ha nincs valami égszakadás, földindulás, akkor bejutottak volna a legjobb ifjúsági csapatokat felvonultató négyes döntőbe.

„Rendkívül módon sajnálom és bosszantó, hiszen nagyon nagy esélyünk volt a Final Four-ra – reagált a bajnokságok lezárására Győrvári Viktor. – Ez a csapat szerepel még a felnőtt NB II-ben, amely nagyon fontos, hiszen így folyamatos meccsterhelést kaptak abban az időszakban is, amikor nem voltak ifjúsági bajnokik. Nagyon rendesen dolgozó, nagy munkabírású közösség alakult ki, öröm nézni, ahogy küzdenek az edzéseken, az edzéslátogatottságuk sem csökkent a vírusos időszakban.”

Az eredmények is elégedettségre adnak okot az idei szezonban, összesen három pontot veszített az együttes, több mérkőzésén pedig meggyőző fölénnyel múlta felül aktuális ellenfelét. Ami további bizakodásra ad okot, hogy nyolc serdülő korú (2004-es születésű) játékos lépett pályára az ificsapatban, többen közülük meghatározó emberekké váltak ebben a korosztályban is.

„Az eredményekkel is elégedett vagyok, hiszen a közvetlen riválisokat legyőztük – summázta az ifjúságiak edzője. – A teljesítményünk hullámzó volt, amely adódhat abból is, hogy keveset edzünk együtt, amely természetes egy ifi csapatnál. A korátlagunk is alacsony, sok serdülő korú játékos van a csapatban. A gyerekek fejlődésese is hullámzó, a szezon egyes szakaszaiban más-más fejlődik többet.”

Az ifjúsági együttes összetétele vegyes, hiszen tagjai a felnőttel edző utánpótláskorú játékosok, az ifjúsági korúak, továbbá az ifivel edző serdülő korú fiatalok.

„A serdülő és az ifjúsági együttesek közt nagy az átfedés, ezt az utat járjuk évek óta Márián Blankával, a serdülők edzőjével – folytatta Győrvári Viktor. – Egyrészt játékosokat képzünk, illetve van egy közösségünk, amelyet közösen építünk, emiatt is tudnak ilyen jól együtt játszani.”

A 2020/2021-es szezon kemény felkészüléssel kezdődött, amelyet egy kiváló hangulatú edzőtábor és felkészülési torna zárt le Hajdúnánáson.

„Sok kellemes emlék kötődik az idényhez, rögtön az elején az edzőtábor nagyon jól sikerült, olyan élményeket szereztünk, amely megalapozta az egész szezont – beszélt a nyári felkészülésről Győrvári Viktor. – A bajnoki mérkőzések közül egyértelműen a Ferencváros elleni hatvan perc jelentette a mélypontot, sima vereséget szenvedtünk. A legjobb találkozónk a Békéscsaba elleni idegenbeli összecsapás volt, amelyen egy hasonló erősségű ellenfelet sikerült könnyedén legyőzni.”

Az utánpótlás-bajnokságok ugyan véget értek, ám az ifjúsági együttes szerepel a felnőtt NB II-ben, továbbá a Magyar Kézilabda Szövetség megjelölt egy tornarendezési időszakot az utánpótláscsapatok számára 2021. május 22. és június 30. között, melyről részleteket később hoz nyilvánosságra.

Az ifjúsági csapat lejátszott mérkőzései a 2020/21-es szezonban:

  • DVSC SCHAEFFLER–Csepel DSE 29–25
  • Kisvárda–DVSC SCHAEFFLER 32–35
  • DVSC SCHAEFFLER–Hajdúnánás SK 39–21
  • Pénzügyőr SE–DVSC SCHAEFFLER 25–25
  • DVSC SCHAEFFLER–Oxxo Energy Orosházi NKC 46–28
  • PC Trade SZNKE–DVSC SCHAEFFLER 20–42
  • Ferencvárosi TC–DVSC SCHAEFFLER 43–22
  • DVSC SCHAEFFLER–MTK Budapest 35–26
  • Váci NKSE–DVSC SCHAEFFLER 13–34
  • DVSC SCHAEFFLER–GBB ZRT Kecskeméti NKSE 38–15
  • DVSC SCHAEFFLER–EUbility Group-Békéscsaba 36–24
  • Csepel DSE–DVSC SCHAEFFLER  22–34
  • DVSC SCHAEFFLER–Kisvárda 30–23
  • DVSC SCHAEFFLER–DKA 25–22
  • EUbility Group–Békéscsaba–DVSC SCHAEFFLER 23–31
  • Hajdúnánás SK–DVSC SCHAEFFLER 19–29

A szezonban szerepelt játékosok (mérkőzés/gól): Torda Vanessa (15/0), Tusz Viktória (15/0) (kapusok), Balogh Rebeka Zsófi (2/5), Barati Laura (16/20), Budai Fruzsina (16/23), Csernyánszki Liliána (13/77), Haja Dóra (9/41), Kelemen Dorina (6/11), Koczka Lili (16/35), Makó Zoé (15/48), Panyi Krisztina Anna (14/64), Petrus Mirtill (1/1), Rácz Panna (5/3), Román Zsófia (5/3), Sápi Boglárka (15/70), Sápi Gréta (15/60), Silye Nanda (11/15), Szabó Dorina Napsugár (13/13), Török Lilly (14/37), Vámosi Panna (1/4).

Kiemelt partnereink