Oda a veretlenség

Első vereségét szenvedte el a szezonban U19-es együttesünk, amely négy góllal maradt alul a Ferencváros otthonában.

Igazi rangadó következett, hiszen a két veretlen együttes csapott össze az U19 I. osztály 11. fordulójában. A kezdeti bizonytalanságok után fej-fej mellett haladtak a csapatok, Helm Boglárkának hét perc sem kellett három gól megszerzéséhez. Először a 13. percben vezetett a hazai csapat két góllal, sajnos a védekezésünk nem állt össze, igaz ebben az időszakban több védést is bemutatott Kovács Noémi. Érezhetően növelte a tempót a Ferencváros, ám Helm Boglárkával ők sem tudtak mit kezdeni, átlövőnk nagyon színesen és hatékonyan lőtt! Az első nyolc gólunkból hatot ő vállalt, majd felzárkózott hozzá Ferenczi Lili és Fodor Veronika is. Előbbi találatával át is vettük a vezetést, ám a félidő hajrája a hazaiaknak sikerült jobban, így kétgólos ferencvárosi előnnyel fordultak a csapatok.

Sajnos a második játékrész elején bent maradtunk az öltözőben. Egyre csak kaptuk a gólokat, ám válaszolni nem tudtunk rájuk, így öt perc alatt még öttel növelték előnyüket a vendéglátók. Ebben az időszakban uralta a mérkőzést a Ferencváros, szerencsére vissza tudtunk még ebből kapaszkodni. A megbízhatóan teljesítő Eszenyi Gréta, majd a továbbra is kiválóan játszó Helm Boglárka góljaival megkezdtük a felzárkózást, ám ezt a kísérletet még visszaverték a zöld-fehérek. A következő zárkózás már hatékonyabb volt, Fodor Veronika két ízben is üres kapus gólt lőtt, majd Ratalics Luca szerzett labdát és lőtte be ziccerét, már csak három volt közte. A kiválóan teljesítő Fodor Veronika ismét betalált, így már csak kettő volt közte. Innen azonban nem sikerült közelebb férkőzni, pedig Ferenczi Lili okos gólokat szerzett. Négy góllal győzte le a Ferencváros a mieinket, így előbbi maradt továbbra is veretlen, és vezeti a tabellát.

Kár a mérkőzés egyes periódusaiért, amelyben meglépett a Ferencváros, hiszen egyes szakaszaiban a találkozónak sikerült partiban lenni a jó erőkből álló házigazdákkal.

U19 I. osztály bajnoki mérkőzés, 11. forduló:

Ferencvárosi TC–DVSC SCHAEFFLER 36–32 (18–16)

DVSC: Kovács N. – Szabó F., Balogh R., Fodor V. 9, Poczetnyik D., Helm B. 12 (3), Eszenyi G. 4. Csere: Ferenczi L. 6, Ratalics L. 1, Varga K.

Győrvári Viktor: A keret lehetőségeihez képest közel a maximumon teljesítettünk egy erős ellenféllel szemben. A védekezésünk az egész mérkőzésen hullámzó volt mind a zárt, mind a nyitott védekezést tekintve. Örömteli volt, hogy láttam jó egyéni teljesítményeket és páros kapcsolatokat.

Kiemelt partnereink