Oda a hazai veretlenség

Nagy küzdelmet hozott a Ferencváros elleni U17-es rangadó, amelyet köszönhetően jobb második félidei játékuknak a vendégek nyertek meg. Ez most fáj, de ebből tanulni kell és továbblépni!

Nagyon készült erre a rangadóra mindenki! Nemcsak a két csapat és a szakmai stáb, hanem az a nagyjából 200 néző is, aki megtekintette a találkozót.

Nagyon idegesen kezdett mindkét fél, érezhetően rányomta a nagy tét a bélyegét az első percekre. Bengi Lili kiválóan védett már ebben a periódusban is, teljes mértékben elbizonytalanította a ferencvárosi támadókat. Üröm az örömben, hogy elől mi sem nagyon tudtuk megtalálni a gólszerzés kulcsát, kilenc perc után mindössze két debreceni találatot jegyezhettünk fel. Tovább folytatódott kapusunk parádéja, ziccereket, átlövéseket és hétmétereseket is hárított hálóőrünk, átálltunk két beállós játékra, Vincze Viktória betörésből szerzett góljával 7-5-re vezettünk a félidő derekán. Előbb egyenlítettek a vendégek, majd újból átvettük a vezetést, Nagy Borbála lőtt gólt, 10-8 ide a 21. percben. A félidő hajrájában nem változott a különbség, kettővel vezettünk egy félidőnyi játék után: 13-11.

Nem kezdtük rosszul a második játékrészt, Zákányi Janka lőtt két szép gólt, majd következett egy ötperces gólcsend a részünkről. Ami még ennél is nagyobb baj, hogy a vendégek ezalatt hat gólt szereztek, pedig próbálta megfogni a rossz sorozatot Márián Blanka egy időkéréssel. Kihagyott helyzetek, technikai hibák jellemezték részünkről ezt az időszakot, így hat góllal megléptek a zöld-fehérek. Litschauer Nikol átlövései találtak utat a kapuba és Varga Katalint is jól tudtuk megjátszani, ám nem tudtunk közelebb férkőzni, így a fővárosiak örülhettek a mérkőzés végén.

Igazi rangadó volt, annak minden körülményével, utánpótlásszinten igen magas nézőszámmal, érzelmekkel! Ezen a szinten két erős együttes küzdött meg egymással, sajnos a Ferencváros tudott győzni a Hódosban, de a mieink is nagyon nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe!

Ez most fáj, de az ilyen meccsekből lehet tanulni és ezeken a találkozókon lehet sokat fejlődni!

U17 I. osztály bajnoki mérkőzés, 13. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–FTC 27–31 (13–11)

DVSC: Bengi L.  – Keller P. 1, Nagy B. 6 (2), Tóth P. 1, Varga K. 7 (2), Litschauer N. 5, Zákányi J. 3. Csere: Vincze V. 2, Tóth N. 2, Szürös K., Balog R., Kis R. Edző: Márián Blanka.
Márián Blanka: Nagyon szerettük volna megnyerni ezt a mérkőzést, a hozzáállásunk is jó volt, kicsit többet hibáztunk a kelleténél. Lelkesen játszottunk, küzdöttünk, akartunk az egész mérkőzés során!

Kiemelt partnereink