Nyolcgólos siker a Békéscsaba ellen

Már az első félidőben eldöntötte a két pont sorsát, nyolc góllal nyert U19-es együttesünk a Békéscsaba ellen.

Fotó: Antal János

Jól kezdték a mieink a mérkőzést, Poczetnyik Dóra indította el a gólok sorát, majd Balogh Rebeka különféle akciók után szerzett három gólt, ezzel már 8-4-re vezettek a mieink. Bristyán Dorina bátor átlövéssel vétette észre magát, majd tovább tudtunk növelni az előnyünket, a védekezés jól működött, Lakatos Réka pedig stabil teljesítményt nyújtott a kapuban. Sikerült nagyobb előnyt kialakítani, Ferenczi Lili utolsó percben szerzett hetesgóljával már 16-8-ra vezettünk 30 perc játék után.

Poczetnyik Dóra góljaival indult a második játékrész, majd az egész mérkőzésen kiváló mentalitásban és nagyon jól játszó Fodor Veronika percei következtek, többek között üres kapus gólt is szerzett ebben a periódusban. Ekkor már az U17-eseihez hasonlóan átállt a 7-6 elleni játékra a Békéscsaba, ennek is köszönhetően zárkóztak a lilák. A tizenkét gólos vezetést követően csak csökkent a két csapat közti távolság, Fodor Veronika tarthatatlan volt (példának okáért 10 gólt szerzett), de Balogh Rebeka is gólerősen kézilabdázott. A csereként beállt Kovács Noémi is szép védéseket mutatott be, végül nyolc góllal nyertek akadémistáink a második félidőben nagyon jól küzdő Békéscsaba ellen!

U19 I. osztály bajnoki mérkőzés, 12. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–Békéscsabai ENKSE 29–21 (16–8)

DVSC: Lakatos R.  – Rácz P. 2, Fodor V. 10, Poczetnyik D. 5, Ferenczi L. 2 (1), Balogh R. 6 (1), Eszenyi G. 1. Csere: Kovács N. (kapus), Bristyán D. 1, Szabó F. 1, Varga K. 1, Réti B. Edző: Győrvári Viktor.

Kiemelt partnereink