Nyolcadik győzelem

Ismét nagy tempójú mérkőzést játszott, nyolc góllal győzte le a Békéscsaba együttesét Győrvári Viktor csapata a serdülő első osztályban, nyolcadik győzelmét szerezve.

Jól kezdtük a mérkőzést a Békéscsaba ellen, érezhetően megfogta az ellenfelet a mieink agresszív védekezése, amellyel nem nagyon tudtak mit kezdeni. Sok labdát szereztünk, amelyből indítani tudtuk szélsőinket, Ináncsi Fruzsi és File Csenge is be tudott találni. Fele Patrícia kipókhálózta a bal felső sarkot, már öt góllal vezettünk tíz perc után. Időt kértek a vendégek, ideig-óráig fel is zárkóztak, ám Ferenczi Lili vezérletével ismét megléptek akadémistáink. Kovács Noémi is több védést bemutatott, a védekezés az utolsó perceket kivéve egész jól működött. Ferenczi Lili góljai mellett gólpasszokkal is jelentkezett, Fodor Verának például egy nagyon okos labdát adott, amelyet a beálló értékesített is. Hatgólos félidei vezetés után jól kezdtük a második játékrészt, ekkor Véniger Kata rázta meg magát. A balszélső posztra pedig két kiváló teljesítmény is jutott, File Csenge öt, Eszenyi Gréti négy gólt is szerzett. Nem tudott közelebb férkőzni ellenfelünk, Szabó Dóra stabil teljesítményt nyújtott a kapuban, elől pedig a sokszor eredményesek voltak a mieink. Ferenczi Lili az utolsó periódusban is jól kézilabdázott, meg sem állt tíz találatig. Nyolc góllal nyertek a mieink, megszerezve nyolcadik győzelmüket a bajnokságban.

Serdülő I. osztály bajnoki mérkőzés, 9. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–Békéscsabai ENKSE 37–29 (19–13)
DVSC: Kovács N. – Ináncsi F. 2, Tóth R. 3, Hermann Z. 1, Ferenczi L. 10 (1), Fele P. 1, File Cs. 5. Csere: Szabó D. (kapus), Véniger K. 6 (2), Solymosi Zs. 1, Fodor V. 2, Eszenyi G. 4, Ratalics L., Nánási L. 1, Gáspár A. 1. Edző: Győrvári Viktor
Győrvári Viktor: Sajnos még mindig meglehetősen hullámzó a teljesítményünk, bár ebben az én felelősségem is benne van, az elmúlt napokban két darab, kétórás edzést vezényeltünk. Ettől függetlenül sajnos sok elvi hibás helyezkedés, döntés volt a játékunkban. Értelemszerűen az az élesség sokszor hiányzott támadójátékban és védekezésben, előbbit a megfelelő ritmusú befejezések és lövéseket kellett volna jellemezze. 

Kiemelt partnereink