Nem várt izgalmak

A vártnál sokkal szorosabb mérkőzést hozott U17-eseink szeghalmi vendégjátéka, Márián Blanka együttese végül öt góllal győzött.

Ideg és hideg: mindkettő jellemző volt a mai találkozóra. Egyrészt nem volt túl meleg a csarnokban, másrészt a vártnál nagyobb izgalmakat hozott akadémistáink szeghalmi vendégjátéka.

Pedig az összecsapás két debreceni góllal indult, majd Szürös Kinga is betalált a szélről, 3-1-re vezettünk még a 8. percben. Ebben a periódusban jobban meg lehetett volna lépni a kissé megilletődötten kezdő ellenféllel szemben, ám ez elmaradt. A vendéglátók 7-6 elleni játéka ellen viszont nem nagyon volt ellenszerünk, fej-fej mellett haladtak a felek. Sőt, a 22. percben már négy találattal a hazaiak vezettek, sok kapkodás és kevés koncentráció jellemezte a mieink támadásait, a védekezés pedig nem nagyon tudta továbbra sem megoldani a folyamatos létszámhátrányt. Tóth Norina és Keller Petra góljaival kicsit zárkóztunk, ám a félidő hajrája nem sikerült túl jól, 15-12-es hazai vezetéssel fordultunk.

A második játékrész elején sikerült zárkózni, Tóth Panna belőtte a hétmétereseket (ez azért is nagy szó, mert előtte több büntető is kimaradt), éppen egy ilyennel egyenlítettünk. Érezhetően fáradni kezdett az egész találkozón nagyot harcoló és lelkesen játszó Szeghalom. Egyre inkább kezdtünk rákapni a 7-6 elleni védekezés ízére, sőt Bengi Lili révén még üres kapus gólt is szereztünk, így már három góllal vezettünk negyedórával a vége előtt. Mielőtt megnyugodhattunk volna, újra kezdhettünk idegeskedni, csökkent a differencia, egy-egy alkalommal egy gólra! Nagy Borbála három fontos gólt szerzett a végén, így öt góllal sikerült megnyerni ezt a találkozót.

Kissé akadozott a mai napon a gépezet, ennél sokkal többet tudnak U17-eseink, ám dicséret illeti azért a lányokat, hogy a végjátékban legyőzték az önmagához képest jól teljesítő ellenfelet! Következik a jövő héten egy igazi rangadó, hazai pályán a Ferencváros ellen!

U17 I. osztály bajnoki mérkőzés, 12. forduló:

Szeghalmi NKC–DVSC SCHAEFFLER 24–29 (15–12)

DVSC: Bengi L.  – Szürös K. 2, Nagy B. 4 (2), Tóth N. 2, Litschauer N. 6, Jeszenszki P. 1, Czene P. Csere: Péter R. (kapus), Tóth P. 5 (3), Zákányi J., Keller P. 5, Balog R. 2, Kis R., Szinay S. 1. Edző: Márián Blanka.

Márián Blanka: Izgalmas meccset játszottunk, érezhető volt, hogy egy hónapja nem volt tétmérkőzésünk. A 7-6 elleni játékukhoz a védekezésünk későn adaptálódott és a támadásaink sem voltak kellően pontosak, felépítettek. A végjátékba kellő koncentráltsággal mentünk bele, fegyelmezetten, tudatosan játszottunk, ebből kell tovább építkeznünk.

Kiemelt partnereink