Nem sikerült visszavágni

Nem tudtak visszavágni akadémistáink a Szent Istvánnak, kétgólos vereség az első tavaszi fordulóban.

Ősszel, éppen mostani ellenfelünk, a Szent István SE kezdte meg szereplését az NB I/B-ben a DVSC SCHAEFFLER U19. Akkor a fővárosiak győztek három góllal, így a mieinket fűthette a visszavágás vágya.

Jól is indult a találkozó, a negyedik percben már a második Panyi Anna gólnak örülhettünk, 4-1 volt a javunkra. Érezhetően nagy elánnal kezdték a lányok a mérkőzést, nagyon jól működött a védekezés és többször is gyors gólt szereztek akadémistáink. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy már ebben a szakaszban is több helyzetet kihagytunk, holott ezek értékesítése esetén még nagyobb előnyt lehetett volna kialakítani. Hamar megmutatta erejét a vendégcsapat, akik előbb egyenlítettek, majd át is vették a vezetést. Háromgólos vezetést alakítottak ki a fővárosiak húsz perc után, jellemző adat, hogy a második tizenöt percben csak Lakatos Petra tudott akciógólt lőni. Csernyánszki Lili értékesítette az időn túli hétméterest, 10-13-as részeredménnyel fordultak a felek.

A második játékrészben igyekeztünk megtenni mindent a hátrány lefaragásáért. Kiss Csenge szállt be jól a meccsbe, kétszer is betalált rövid idő alatt, ám a vendégeknek mindig volt válaszuk. A debreceni nevelésű Soós Viktória fontos gólt szerzett, erre két találattal válaszoltunk. Hiába többszöri felzárkózási kísérletünk, a rutinos vendégek mindig tudtak újítani, illetve kiemelkedően védett kapusuk. Ötgólos hátrányból előbb Laaktos Petra átlövésével, majd Bákonyi Lara indításgóljával zárkóztunk, ám üres kapus góljukkal ötre növelte előnyét a Szent István. Reszegi Eszter még üres kapus gólt is lőtt, sikerült is csökkenteni a különbséget, 23-21-re nyert a SZISE.

DVSC SCHAEFFLER U19–Szent István SE 21–23 (10–13)
Debrecen, 100 néző: V: Ignéczi I., Pánczél-Héjjas T.

DVSC: Torda V. – Rácz P., Kelemen D. 1, Panyi A. 3, Kostyó P. 1, Csernyánszki L. 4 (3), Makó Z. 2. Csere: Reszegi E. 1 (kapus), Kiss M., Lakatos P. 4, Bacenkova D. 1, Helm B., Kiss Cs. 3, Bákonyi L. 1. Edző: Kudor Kitti

SZENT ISTVÁN: Rutka-Györffy – Horváth A. 1, Aron A. 2, Ferenczy P. 2, Zsákovics S., Sziráki B. 1, Győrffy R. 2. Csere: Halápi (kapus), Takács E. 7 (2), Márczy T. 5, Landi G. 1, Szalai J., Soós V. 1, Dancsó D., Francsics R. Edző: Nagy AttilaKiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 3/2

MESTERMÉRLEG
Kudor Kitti: Egész mérkőzésen jól működött a védekezésünk, a sok szerzett labdából gyorsan tudtunk indulni, de ezeket nem sikerült gólra váltani. A rengeteg kihagyott helyzet miatt nem sikerült itthon tartani a két pontot.

Kiemelt partnereink