Nem a védekezések meccse volt

Öt góllal győzött a Vitka SE a Hódosban az NB II ötödik fordulójában.

Azt sejthettük előre, hogy nem lesz könnyű dolga akadémistáinknak, akik az eddig négyből három mérkőzést megnyerő Vitka SE-t fogadták a Hódosban.

Nem kezdődött viszont rosszul a találkozó, Szürös Kinga góljával 2-1-re vezettünk az ötödik percben, igaz ehhez az is kellett, hogy mindkét oldalon több helyzet is kimaradjon. A kilencedik percben vette át először a vezetést a Vitka, ők találták meg előbb a mieink védekezésének ellenszerét. Meg is léptek a mieinktől, a 16. percben már öttel vezettek, Litschauer Nikol egy átlövéssel tört meg egy ötperces hazai gólcsendet. A végig nagyon agilisan és jól kézilabdázó Varga Katalin két góljával ismét zárkóztunk kicsit, ám hiába volt három a differencia a 29 percben, szünetre ötgólos vendégvezetéssel fordultak a csapatok.

A második félidőben előbb Nagy Borbála betörésből szerzett góljainak örülhettünk, majd Halinda Viola védései okoztak szép pillanatokat. A szabolcsiakon érződött, hogy rutinos együttesről van szó, jó ütemben lassították, illetve szintén a megfelelő időpontokban gyorsították is a játékot, ha kellett. Ebben az időszakban Halinda Viola védéseinek nagy szerepe volt abban, hogy nem nőtt jelentősebben az ellenfél előnye, sajnos a védekezés nem nagyon tudott hatékony lenni. Ötgólos rohammal négyre csökkent a különbség, ám innen tudott újítani a Vitka, így eldöntötte a két pont sorsát. Sajnos a mérkőzés végén Varga Katalin bokasérülést szenvedett, mihamarabbi jobbulást kívánunk neki!

A két pontot az ellenfél zsebelte be, de ismét egy tanulságos mérkőzésen vannak túl a mieink.

NB II D-csoport, 5. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–Vitka SE 31–36 (12–17)

DVSC: Bengi L.  – Szürös K. 1, Nagy B. 4, Tóth P., Varga K. 8, Litschauer N. 3, Tóth F. 2. Csere: Halinda V. (kapus), Vincze V. 1 (1), Nagy H. 3, Bákonyi L. 2, Jeszenszki P. 3 (1), File Cs., Szinay S. 3, Czene P. 1. Edző: Márián Blanka.
Márián Blanka: Az elején kimaradtak a ziccereink, emiatt lépéselőnybe kerültek a vendégek. Későn hittük el, hogy szorosabb mérkőzést játszottunk. A védekezésben hiányoltam a jó, egyéni taktikai jellegű döntéseket. Amikor ezek működtek, akkor közelebb tudtunk kerülni hozzájuk. Összességében tisztességesen helyt álltak a lányok egy erős ellenféllel szemben.

Kiemelt partnereink