Nekünk nyolc!

Nyolcgólos győzelemmel abszolválta váci túráját a Győrvári Viktor vezette serdülőegyüttes, amely a Dunakanyar Kézilabda Akadémia ellen diadalmaskodott.

Az ifjúságiak után jó mérkőzés várt serdülőinkre is, hiszen egyel lejjebb is a Dunakanyar Kézilabda Akadémia együttesével küzdöttek meg a mieink. A tabellán három hely választja el a két csapatot, ennek ellenére a házigazdák kezdtek jobban, négy perc után 3-1 volt oda. Eleinte egyértelműen Hermann Zillére építettek akadémistáink, a beálló három gólja mellett hétmétereseket is harcolt ki tíz perc alatt. A kilencedik percben a szokásához híven jól cselező Ferencz Lilit szint „lenyakazták”, ám a játékvezetők általános megrökönyödésre csak két perces kiállítással büntették a hazai játékost, piros lap helyett… Szerencsére Lili tudta folytatni a játékot! Üde színfolt volt Bristyán Dorina is, aki alapvetően balszélső, ezúttal azonban a belső posztokon szerepelt és nagyon szép gólokat szerzett! Átvettük a vezetést, nem is engedtük át ezt az ellenfélnek, ebben nagy szerepe volt a heteseket és ziccereket is védő, összesen 42 %-os hatékonysággal teljesítő Kovács Noéminek. Ferenczi Lili kiváló távoli lövéseivel és a legvégén eleresztett Bristyán Dorina bombával végül négygólos debreceni vezetéssel fordulhattak a felek.

A második félidő is jól kezdődött, láthatóan továbbra sem ízlett a hazaiaknak a mieink nyitott védekezése. Ferenczi Lili ott folytatta, ahol abbahagyta, majd Fodor Vera lépett elő hidegvérű büntető végrehajtóvá! A szélsők is betaláltak, majd nagyon megléptek a mieink, Tóth Rebeka találatával már tíz volt közte. Több formációt is kipróbált Győrvári Viktor, ám a védekezés továbbra is nagyon jól működött, továbbá Szabó Dóra is jó teljesítményt nyújtott a kapuban. Habár az utolsó tíz percben kissé visszaesett a góltermés, a váciak csupán nyolc gólra tudtak zárkózni.

Nagyon fontos győzelmet arattak Győrvári Viktor tanítványai, köszönhetően kiváló védekezésüknek és nagyszerű kapusteljesítményeknek is! A győzelmet pedig az ifistákkal együtt ünnepelték a lányok, mindkét csapat megérdemli a gratulációt a mai teljesítményéért, és azért, amilyen lelkesen szurkolt a másik csapatnak!

Serdülő I. osztály bajnoki mérkőzés, 16. forduló:

Dunakanyar KA–DVSC SCHAEFFLER 19–27 (9–13)
DVSC: Kovács N. – Ratalics L. 1, Tóth R. 2, Ferenczi L. 4, Hermanni Z. 4, Fele P. 2, File Cs. 3. Csere: Szabó D. (kapus), Fodor V. 5 (3), Bristyán D. 5, Eszenyi G. 1, Fekete B., Gáspár A. Edző: Győrvári Viktor.
Győrvári Viktor: Azt gondolom, a szezon legjobb védekezését sikerült produkálni, ami a most a kapott gólok számában is megmutatkozott. A lányok kicsit jobban izgultak az eredmény miatt, mint kellett volna, ezért a támadójátékunk néha pontatlan volt, de hatalmas pozitívum, hogy a mai mérkőzésen a vonaljátékosaink legalább annyi gólt tudtak szerezni, mint a belső három poszton szereplők.

Kiemelt partnereink