Nehéz kezdet, könnyed folytatás

Nehezen indult, mint egy ősrégi Jawa motor, de végül nagyarányú győzelem lett a vége! U17-eseink 44-19-re győztek az Algyő ellen, ám az első húsz percből sokat lehet tanulni!

Szegeden lépett pályára U17-es csapatunk az FKSE Algyő vendégeként a 22. fordulóban. Egyre közeledik a szezonhajrá, minden mérkőzés nagyon fontos a Final Four-ba való bekerülés szempontjából.

Mire kimondták a mieink, hogy „kettő-három, Loki!”, már 2-0-ra vezettek és kettős emberelőnyben voltak a hazaiak… Alighanem nem ilyesmi kezdésre gondolt Márián Blanka és a csapat, ám nem nagyon találtuk a vendéglátók támadásaink ellenszerét, elől pedig bőven akadtak problémák. A 9. percben már 7-2-re vezettek a nagyon lelkesen játszó kékmezesek, akiknek kapusa több szép védést is bemutatott. Ráadásul érdekes játékvezetői ítéletek is borzolták edzőnk idegeit. Zákányi Janka góljaival kettőre zárkóztunk, majd Jeszenszki Petra lövésével vezettünk először a mérkőzésen, a hajrában pedig Litschauer Nikol volt nagyon aktív, gólokat lőtt és a beállókat is jól játszotta meg, Tóth Norina állította állította be a 14-19-es félidei eredményt, azaz öttel már mi vezettünk.

Teljesen más mentalitásban és hatékonysággal kezdtük meg a második játékrészt, Bengi Lili jól védett, Litschauer Nikol több labdát is „lopott”, Czene Petra pedig jól indult és fejezte be az akciót! Ez már hasonlított a csapat valós tudásához, egyre olajozottabban működött az első húsz percben igencsak nyikorgó gépezet. Egyre szebb megoldások születtek, a 36. gól előtt például egy huszonöt métere átadást a levegőben kapott el, majd váltott gólra Zákányi Janka! A csereként beálló Péter Rebeka is több védést „rakott a közösbe”, a védekezés is feljavult, az utolsó másodpercekben Vincze Viktória állította be a végeredményt, 44-19-re győztek a mieink.

Húsz percig igencsak tudása alatt játszott Márián Blanka együttese, amely a maradék negyvenben azért megmutatta azt is, hogy ennél sokkal jobb teljesítményre is képes, ám ez az első húsz perc nem biztos, hogy egy erősebb ellenféllel szemben belefér. A második játékrészben kapott öt gól dicsérendő!

U17 I. osztály bajnoki mérkőzés, 22. forduló:

FKSE-Algyő–DVSC SCHAEFFLER 19–44 (14–19)

DVSC: Bengi L.  – Szürös K. 3, Vincze V. 2 (1), Litschauer N. 11 (1), Tóth P. 2 (1), Szinay S. 5 (1), Czene P. 3. Csere: Péter R. (kapus), Zákányi J. 6, Jeszenszki P. 5, Kis R. 1, Pásztor G. 1 (1), Tóth N. 5 (1). Edző: Márián Blanka.
Márián Blanka: A rossz kezdés minden fázisát láttam ezen a mérkőzésen. Pontatlanok és dekoncentráltak voltunk, majd görcsösségbe ment át a játékunk. Huszonöt percet követően kezdtünk el úgy kézilabdázni, ahogy el kellett volna kezdeni a meccset. A második félidőben nyújtott védekezéssel maximálisan elégedett vagyok.

Kiemelt partnereink