Negyvenig jutottak

Negyven gólt szerzett, magabiztosan gyűjtötte be a két pontot a DVSC Kézilabda Akadémia U19-es együttese a BVSC ellen.

Nem mondhatni, hogy jól kezdték a mieink a mérkőzést, Balogh Rebeka szerzett hármat az elején, ám így is 4-4 állt az eredményjelzőn nyolc perc után. Akadémistáink innentől kezdve nyitott védekezésre váltottak, Lakatos Réka védései révén pedig tudtak gyorsan is indulni. Átvették a mieink az irányítást, egyre magabiztosabban játszottak a lányok, a 12. gól például egy kínai figurából, Ferenczi Lili bravúros megmozdulása után született. Ferenczi Lili nagyon jól szállt be a játékba, egy ízben üres kapus gólt is szerzett, ekkor már hét góllal vezettünk. A szünetre hat gólos előnnyel fordulhattunk.

A második játékrészben már jobban startoltak a debreceniek, Helm Boglárka szép átlövéseket mutatott be, de Ferenczi Lili is folytatta gólerős játékát. Egyre inkább nőtt a különbség a felek közt, érezhetően kezdtek fáradni a vendégek, Helm Boglárka pedig egészen szemet gyönyörködtető gólt szerzett (ez volt a mieink 26. gólja). A tíz gólt is túlszárnyaltuk, Bristyán Dorina is eredményesen szállt be, Kovács Noémi is több szép védést mutatott be. A hajrában még tovább sikerült növelni az előnyt, olyan szép momentumok révén, mint Poczetnyik Dóra bombagólja (36. találat), vagy, mikor Balogh Rebeka nyargalt végig a pályán labdával, majd lőtt a hálóba. Könnyed győzelmet arattak a lányok, helyenként jó játékkal megfűszerezve.

U19 I. osztály bajnoki mérkőzés, 9. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–BVSC-Zúgló 40–23 (18–12)

DVSC: Lakatos R.  – Szabó F. 3, Varga K. 2, Balogh R. 8 (2), Poczetnyik D. 6, Helm B. 8 (2), Eszenyi G. 2. Csere: Kovács N. (kapus), Ferenczi L. 7, Fekete B., Ratalics L. 2 (1), Bristyán D. 2. Edző: Győrvári Viktor.

Kiemelt partnereink