Negyven percig bírtuk

A találkozó kétharmadáig lépést tartott az előző szezonban még élvonalbeli Érddel Győrvári Viktor csapata, ám a rutinos hazaiak végül kilenc góllal győztek az NB I/B második fordulójában.

Először léptek pályára idegenben akadémistáink a másodosztályban, az ellenfél pedig a tavaly még élvonalbeli – néhány évvel ezelőtt még a nemzetközi kupában is rendszeresen résztvevő – Érd volt.

Nem tűnt úgy, hogy megilletődöttek lettek volna a mieink az Érd ellen, jól kezdtek a lányok. A nyolcadik percben Nagy Nóra már a harmadik találatát jegyezte, ekkor 5-4-re vezettünk az Érd Arénában. Növelni is tudtuk az előnyt, Fodor Veronika első góljával már kettővel vezettünk, majd ismét Nagy Nóra vette át a vezérszerepet támadásban, hátul pedig Lakatos Réka mutatott be több védést. Sajnos az utolsó tíz perc nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, főként a rutinos Dávid-Azari ellen nem volt ellenszer, három góllal vezettek egy félidőnyi játék után a hazaiak.

A második játékrész eleje sok hibát hozott mindkét oldalon, Lakatos Réka többször is túljárt az érdi lövő eszén, mint, ahogy az érdi kapus is akadémistáinkén. Volt négyperces gólcsend a találkozón, a 42. percben vezetett először öt góllal a pest megyei csapat. Sajnos innen már nem bírtuk tartani a lépést, beállóból, majd átlövésből szerzett gólokkal egyre inkább növelte a különbséget az Érd, amely ötven perc után már nyolc volt. A cserként beálló Hermann Zille gyors egymásután talált be háromszor, majd Fodor Veronika folytatta a beálló gólok sorát. Kilenc góllal győztek a vendéglátók, akik az utolsó húsz percben váltottak olyan ritmusra, amelyet a debreceniek már nem tudtak követni. A hazai oldalon a DVSC SCHAEFFLER-től kölcsönben lévő korábbi akadémista, Panyi Anna két gólt szerzett.

Érvényesült a papírforma, az első negyven perc játékára azonban lehet építeni!

NB I/B., 2. forduló:
Érd–DVSC SCHAEFFLER U19 34–25 (17–14)
Érd, 200 néző: V: Szedmák M., Tóth T.
ÉRD: Imre Sz. – Dávid-Azari F. 15 (6), Gerháth K. 6, Kellerman D. 2, Sztankovics R. 5, Panyi A. 2, Háfra L. Csere: Németh K. (kapus), Gerencsér F. 1, Kiss D. 1, Szakály F., Braun Cs. 2. Edző: Simics Judit.
DVSC: Lakatos R. – Kiss Cs. 2, Fodor V. 3, Kelemen D. 1, Nagy N. 8 (3), Csamangó L. 4, Baranyi D. Csere: Kovács N. (kapus), Ferenczi L. 1, Szalai P. 1, Hermann Z. 3, Birstyán D. 2 (1) Edző: Győrvári Viktor.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 7/6, ill. 5/4.
MESTERSZEMMEL
Győrvári Viktor:
Igazán húsz percig voltunk igazán partiban, utána jobban játszott a nagyobb játékerőt képviselő Érd. Azt gondolom, hogy a kilencgólos vereség kicsit túlzó, ha pontosabbak vagyunk, akkor lehetett volna szorosabb az eredmény. Pozitívum, hogy nem estünk szét, volt tartásunk.

Kiemelt partnereink