Négygólos győzelem a Szeged ellen

A második félidő közepére megnyugtató előnyre tettek szert akadémistáink, akik a hajrához már csak kétgólos előnnyel érkeztek. A végén négy góllal győzött Győrvári Viktor együttese, amely továbbra is hibátlan az U19 I. osztályban.

Akadémistáink az U19-es bajnokságban veretlenül állva fogadták a negyedik helyen álló PC Trade Szegedet.

Az első támadások nem sikerültek jól egyik oldalon sem, ám utána beindult a gépezet. Szalai Petra kezdett jól, lövőhelyzeteit gólra váltotta, eredményességben Csamangó Lilil csatlakozott hozzá. Egyik oldalon sem álltak a helyzet magaslatán a védelmek, nem volt könnyű dolga Lakatos Rékának, aki ennek ellenére néhány bravúrt is bemutatott. Nem sikerült meglépni, a lelkesen és jól kézilabdázó szegediek pedig egyre inkább úgy érezhették, hogy megnehezíthetik a mieink dolgát. A 23. percben már négygólos vendégelőnyt mutatott az eredményjelző, ebből sikerült felzárkózni, egy remek labdaszerzés, majd gól Tóth Rebekától és máris 15-15 volt az állás. A félidőig még két-két gól született, 17-17-es döntetlen 30 perc játék után.

A második játékrész elején is fej-fej mellett haladtak a csapatok. Először Eszenyi Gréta, nehéz helyzetből szerzett találatával vezettünk kettővel ebben a játékrészben, de ekkor úgy látszott, hogy a mieink tudják tovább is növelni a különbséget. Ebben a periódusban jobban működött a védekezés, több hibára kényszerítettük az ellenfelet, Kiss Csenge, befutás után szerzett góljával már 28-22 volt az állás, sőt Sölősi Erika hétre növelte az előnyt! Az 50-59. perc között viszont képtelenek voltak betalálni a mieink, ellenben a továbbra is nagyot küzdő szegediek ötször is, két gólra zárkózva… Szerencsére ekkor két gólt is szereztünk, így négy góllal győztük le a Szegedet.

Ezzel a győzelemmel továbbra is százszázalékos Győrvári Viktor együttese az U19 I. osztályban!

U19 I. osztály bajnoki mérkőzés, 11. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–PC Trade Szeged 35–31 (17–17)

DVSC: Lakatos R.  – Kiss Cs. 2, Szalai P. 8 (1), Ferenczi L. 5 (1), Fodor V. 2, Csamangó L. 6 (1), Eszenyi G. 2. Csere: Kovács N. (kapus), Sölősi E. 2, Tóth R. 2, Baranyi D. 6 (4), Véniger K., Tóth F. Edző: Győrvári Viktor.
Győrvári Viktor: Nem igazán játszottunk jól, elsősorban a védekezésünk volt gyengébb a megszokottnál. A küzdőszellemünk és a csapategységünk példaértékű volt, elsősorban a második félidőben.

Kiemelt partnereink