Négyből három

Négy góllal nyert a Dabas ellen, majd egy találattal kapott ki a jó erőkből álló Szegedtől Márián Blanka U15-ös együttese, amely négy mérkőzés után hat ponttal áll a csoport második helyén.

Két győzelemmel (Gyöngyös és Algyő ellen) kezdte meg szereplését Márián Blanka együttese az U15-ös első osztály B csoportjában. Ezúttal Gyöngyösre látogatott a csapat, amely ezen a napon a Dabas ellen mérkőzött meg először. Nem kezdték jól a mieink a találkozót, az ötödik percben szereztük az első gólt Szürs Kinga révén, aki az első tíz percben háromszor is eredményes volt. A félidő feléig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a második tizenkét és fél perc Csizmadia Annáról szólt, aki eleinte értékesítette ziccereit, igaz az utolsó öt percben többször védte lövését az ellenfél hálóőre. Márkus Melinda két védést is bemutatott a hajrában, két góllal vezettek a mieink a félidőben. Jól kezdtük a második játékrészt Szürös Kinga góljával már hattal vezettünk fél óra után, azonban a dabasiak nem hagyták magukat leszakítani és háromra zárkóztak. Szerencsére észbe kaptak a lányok és ennél közelebb már nem kerültek hozzánk a Pest megyeiek. A mérkőzés végére már a heteseket is értékesítettük Vincze Viktória révén (előtte három kimaradt), így végül négy góllal győztük le a Dabas együttesét.

U15 I. osztály, harmadik mérkőzés, Gyöngyös:

DVSC SCHAEFFLER–Dabas 25–21 (11–9)
DVSC: Bengi L., Márkus M. (kapusok) – Garamvölgyi F., Varga K. 2, Réti B. 3, Prokob D. 1, Prokob R., Nagy H. 2, Tóth P. 1, Vincze V. 5 (2), Csizmadia A. 4, Geszterédi Zs., Szűrös K. 6., Erdei B. 1. Edző: Márián Blanka

Következett a második mérkőzés ezen a napon, amelyet nem volt túlzás csoportdöntőnek titulálni. Két hibátlan mérleggel rendelkező csapat találkozott, a mieink a PC Trade Szeged ellen léptek pályára. Ezúttal sem kezdtek jól a lányok, öt perc után 5-2-re vezetett a jó erőkből álló ellenfél. Hiába jöttünk fel egy gólra Prokob Dorottya góljával a kilencedik percben, gyorsan háromra növelték a szegediek előnyüket. A félidő második fele viszont egyértelműen a debrecenieké volt, Vincze Viki góljával vezettünk először, ezt az első játékrészben meg is tartottuk, két gólos vezetéssel vonulhattak a mieink az öltözőbe. Ami nem ment az elsőben, az ment a másodikban, jól kezdtük ezt a játékrészt, Réti Bíborka góljával már néggyel vezettünk. Ekkor bizonyította igazán erejét a Szeged, tizenkét perccel a vége előtt már ők vezettek. Az utolsó percek nagy izgalmakat hoztak, több hibával mindkét oldalon, és egy gólra többször megközelítettük ellenfelünket, sőt többször is volt esély egyenlíteni, nem sikerült azt megtenni. Egygólos vereséget szenvedtünk egy nagyon erős ellenféllel szemben, igazi szoros csatában.

Négy mérkőzés után hat ponttal a második helyen állnak a mieink, akinek lesz még lehetősége megmérkőzni a későbbiekben a PC Trade Szeged ellen.

U15 I. osztály, negyedik mérkőzés, Gyöngyös:

PC Trade Szegedi NKE–DVSC SCHAEFFLER 25–24 (11–13)
DVSC: Bengi L., Márkus M. (kapusok) – Bánkuti P. 2, Garamvölgyi F. 1, Varga K. 1, Réti B. 2, Prokob D. 3, Prokob R. 1, Nagy H., Tóth P. 3 (1), Vincze V. 2, Csizmadia A. 4, Szűrös K. 4, Erdei B. 1. Edző: Márián Blanka

Márián Blanka: Az első mérkőzés kötelező győzelem volt, kicsit magunknak tettük nehezebbé, de végül négy góllal nyertünk. A második találkozón a nagyon jó erőkből álló és évek óta együtt játszó Szegeddel vívtunk egy nagyon jó tempójú, szoros mérkőzést. Összeszokottságban előrébb tart ellenfelünk, így végül egy góllal nyertek, de minden dicséret megilleti a csapatot, az egy pontra rászolgáltunk. Ilyen mérkőzésekre van szükség, hiszen ezeken lehet fejlődni igazán. Szeretném, ha az ezen a mérkőzésen mutatott hozzáállást át tudnánk menteni a mindennapokra!

Kiemelt partnereink