U16-os nyílt Eb: Négy között a magyar csapat!

Svédország ellen egygólos vereséget szenvedett, majd legyőzte Franciaországot a csoportdöntőben a magyar serdülő válogatott a nyílt U16-os Eb-n, ezzel bejutott a legjobb négy közé! „Show must go on!”

Hibátlan csoportkört abszolvált a magyar serdülő válogatott a nyílt U16-os Eb-n, Göteborgban. Négy győzelmet arattak a lányok, ebből is a legfontosabb a spanyolok elleni volt, hiszen ezt az eredményt – tekintve, hogy ők jutottak még tovább a csoportból – vitték tovább a mieink a középdöntőbe. Két találkozó várt a magyar csapatra, előbb a házigazda, Svédország, majd Francaiország korosztályos együttese.

Az nem meglepetés, hogy a svéd csapatot jó alkatú lányok alkotják, az sem titok, hogy a skandináv ország a világ élvonalában van, az utánpótlás is. Jól kezdett a magyar válogatott, szép támadásokat vezettek a mieink, a 14. percben 8-3 volt az állás, ám ekkor néhány percre befagyott az eredmény. A 19. percben 10-4 volt ide, majd a védekezés fellazult és a szünetre már 13-9-es magyar vezetéssel fordultak a csapatok. A második játékrészben szépen fokozatosan csökkentették hátrányukat a hazaiak, majd tíz perccel a vége előtt ki is egyenlítettek. Mindkét együttes nagyot harcolt a számára fontos két pontért, ezt végül az utolsó másodpercekben elképesztően nagy gólt szerző sárga-kékek szerezték meg egy végletekig kiélezett mérkőzésen. Ekkor távolinak tűnt a négy közé kerülés…

Ám a mi utolsó mérkőzésünk előtt Svédország egy góllal kikapott Spanyolországtól, ezzel biztossá vált, hogy a magyar serdülő válogatott bekerült a legjobb négy közé!

Az utolsó fordulóban a két, már továbbjutott együttes mérte össze erejét a csoportelsőségért. A francia válogatottat nagyon atletikus és jó fizikai adottságú játékosok alkotják, ellenük kellett megvívni összességében a hatodik találkozónkat, mindezt három nap alatt! Az első félidőben többnyire a franciák vezettek, ám egyrészt általában minimális volt az előnyük, másrészt a hajrában sikerült kiegyenlíteni. A második játékrész elején még az ellenfélnél volt az előny, ám a magyar lányok átvették az irányítást, ezzel együtt a vezetést is! A vége négygólos győzelem lett, jött is az örömtánc a lefújást követően! Elődöntős a magyar serdülő válogatott! A francia saláta ízlett, jöhet a következő fogás!

A DVSC Kézilabda Akadémia mind a négy játékosa pályára lépett a két középdöntős találkozón, a két szélső, Keller Petra és Zákányi Janka hét-hét, Litschauer Nikol kettőt, Szinay Sarolta egy gólt szerzett.

Július 4-én, csütörtökön rendezik az elődöntőket, a magyar válogatott Svájc ellen lép pályára, 13:30-as kezdettel! A döntőre és a bronzmérkőzésre péntekig kell várni, remélhetőleg előbbiben lesznek érdekeltek a magyar lányok!

A torna valamennyi mérkőzését ingyenes regisztrációt követően az EHF TV-n lehet élőben nézni az alábbi linken:
https://ehftv.com/home

Női nyílt U16-os Európa-bajnokság, Svédország:

középdöntő:
SVÉDORSZÁG–MAGYARORSZÁG 22–21 (9–13)
MAGYARORSZÁG: Égi P., Körmendi L. (kapusok), Kozma L., Tőkés L., Szigeti B. 1, Szőri Zs., Keller P. 6 (2), Zákányi J. 3 (1), Szinay S. 1, Somogyi L., Takács M. 4, Bozsodi E. 3, Litschauer N. 2, Katona L., Szécsi Sz. , Kányai V. Edző: Kun Attila.

MAGYARORSZÁG–FRANCIAORSZÁG 21–17 (9–9)
MAGYARORSZÁG: Égi P., Körmendi L. (kapusok), Somogyi L. 3, Kozma L. 2, Tőkés L., Szigeti B. 1, Szőri Zs., Keller P. 1 (1), Zákányi J. 4, Szinay S., Takács M. 4, Bozsodi E. 2, Litschauer N., Katona L. 3 (1), Szécsi Sz., Kányai V. 1. Edző: Kun Attila.

Kiemelt partnereink