Nagyarányú győzelmek

Két könnyed győzelemmel abszolválta a dunaújvárosi fordulót Márián Blanka U15-ös együttese a korosztályos bajnokság I. osztályában.

Az első mérkőzésen a Tisza Volán volt az ellenfél, amellyel szemben igen nagyarányú győzelmet arattak a mieink hazai pályán. Jól indult ez a találkozó is, a tegnap még U17-es mérkőzésen játszó Litschauer Nikol vezérletével hamar magabiztos előnyt építettek ki akadémistáink. Következett egy igazán eredményes szakasz, 17 perc után már tíz volt közte Szinay Sarolta góljával. A félidő hátralévő részében pedig Uj Fanni négyszer is betalált, így tizennégy góllal vezettek a debreceniek huszonöt perc játék után. A második játékrész más sokkal halványabbra sikerült, a támadójáték sokkal kevésbé volt hatékony, egynél több gólt csak a Kis Réka-Lovász Kriszta-Uj Fanni trió tudott szerezni. Tizenkilenc gólos lett siker a végén.

U15 I. osztály, Alapszakasz, 7. mérkőzés, Dunaújváros:

DVSC SCHAEFFLER–Tisza Volán SE 36–17 (22–8)

DVSC: Buri R., Tábit V. (kapusok) – Krasznai D. 2, Jeszenszki P. 2, Uj F. 7 (1), Zákányi J. 2, Litschauer N. 4 (1), Lovász K. 5, Keller P. 2, Kis R. 4 (1), Balog R. 1, Oláh L. 3, Szinay S. 3 (1), Éles L. 1 (1). Edző: Márián Blanka.

A második mérkőzésen az ellenfél a házigazda Dunaújváros volt. Balog Réka három perc alatt három góllal nyitott, hat perc után már öttel vezettek a mieink. Ezúttal is elmondható, hogy hamar átvettük az irányítást, negyedóra után, Lovász Kriszta gólja jelentette a plusz tízet. Színes támadójáték, stabil védekezés jellemezte a lányokat, a félidőben 24-6 állt az eredményjelzőn. Nagy kedvvel játszottak Márián Blanka tanítványai, hét ember szerzett legalább hét találatot. A védekezést és a kapusteljesítményt jellemzi, hogy mindössze 12 gólt kaptunk. Harmincgólos sikerrel zártuk le a dunaújvárosi játéknapot.

U15 I. osztály, Alapszakasz, 8. mérkőzés, Dunaújváros:

DVSC SCHAEFFLER–DKKA-Dunaújváros 42–12 (24–6)

DVSC: Buri R., Tábit V. (kapusok) – Krasznai D. 5, Jeszenszki P. 2, Nagy N. 2, Zákányi J. 4, Litschauer N. 2, Lovász K. 4, Keller P. 5, Kis R. 5, Balog R. 6, Szinay S. 5 (1), Pásztor G. 2 (1), Éles L. Edző: Márián Blanka.

Márián Blanka: Próbáltunk a fejlődésünk érdekében a maximumot nyújtani. Részcélokat igyekeztünk megvalósítani, főleg védekezésben. A támadójátékunk változatos volt, ami még kiemelendő, hogy a labdaszerzésekből szervezett lerohanásokat meg tudtuk valósítani. Főleg a második mérkőzésen úgy érzem, hogy mindenki elkapta a ritmust és jól kézilabdáztak.

Kiemelt partnereink