Nagy utazás

Hosszú út és kemény ellenfél vár akadémistáinkra, akik a feljutásért küzdő Szombathely otthonába látogatnak az NB I/B 11. fordulójában.

Két mérkőzés, két győzelem. Ennél aligha lehet jobb mérleget elképzelni az elmúlt időszakra, márpedig Kudor Kitti tanítványai a legutóbbi idegenbeli és hazai mérkőzésüket is sikerrel vették. Fiataljaink így hat ponttal a 12. helyen állnak a másodosztályban.

„Az elmúlt két mérkőzés sikeres volt, a csapatnál így jó a hangulat – mondta el Rácz Panna, az együttes jobbszélsője. – Sokat tapasztaltunk és fejlődtünk az elmúlt találkozókon, és úgy gondolom, hogy helyünk van az NB I/B-ben.”

Következik a Szombathely elleni találkozó, amely duplán sem ígérkezik könnyűnek. Egyrészt a hazaiak tavaly még az első osztályban vitézkedtek és a bajnokság végéig harcoltak a bennmaradásért, másrészt pedig majdnem 1000 km vár a lányokra – ami az oda- és visszautat jelenti.

„Mindenképpen nehéz mérkőzésre számítok, hiszen ellenfelünk a feljutásért küzd – válaszolt a jobbszélső a Szombathely elleni mérkőzésre vonatkozó kérdésre. – Szerintem a védekezés lesz a kulcs, de a támadásokat is pontosan kell befejeznünk.”

A Szombathelyi NKK–DVSC SCHAEFFLER U19 NB I/B-s mérkőzést 2022. december 3-án, 18 órai kezdettel rendezik meg az Egyetemi Sportcsarnokban, Szombathelyen.

Kiemelt partnereink