Nagy Nóra bemutatkozott az első osztályban

A DVSC Kézilabda Akadémia 19 éves átlövője, Nagy Nóra a NEKA elleni találkozón mutatkozott be az NB I-ben.

Vasárnap este NB I-es bajnoki mérkőzésen fogadta a DVSC SCHAEFFLER a NEKA-t. A DVSC esélyeshez méltóan végig vezetett a találkozón, végül négy góllal 29–25-re győzött, így továbbra is a harmadik helyen áll a tabellán. Az összecsapáson két akadémista is pályára lépett, Csernyánszki Liliána egy gólt szerzett, Nagy Nórának ez volt az első mérkőzésen az első csapatban. A fiatal átlövőnek azért is lehetett különleges ez a debütálás, hiszen korábban négy évet játszott a NEKA-n.

„Természetesen nagyon örültem, amikor a pénteki edzés után megtudtam a hírt, hogy a vasárnapi felnőtt meccsre beneveztek a keretbe – mondta el Nóra. – Minden fiatal játékos számára hatalmas lehetőség és egyben egy gyerekkori álom valóra válása, ha lehetősége nyílik bemutatkozni az NB I-ben. A csapatban mindenki nagyon segítőkész volt végig. Különös izgalommal töltött el, hogy korábbi csapatom, a Nemzeti Kézilabda Akadémia ellen léphettem először pályára, hiszen Debrecen előtt 4 évig ott játszottam és a jelenlegi csapatban is sok játékossal a mai napig jó kapcsolatot ápolok, így igazán emlékezetessé sikeredett számomra a bemutatkozás!”

Nóra tavaly nyáron érkezett Balatonboglárról, ahol négy szezon töltött el. A 2004-ben született átlövő az idei szezonban 20 mérkőzésen 106 gólt szerzett az NB I/B-ben, de az U19-es bajnokságban is pályára lépett hét alkalommal, 41 találat fűződik a nevéhez.

Kiemelt partnereink