Nagy lépés a Final Four felé

Az első félidő végére ötgólos előnyt építettek ki U19-eseink a Praktiker-Vác ellen, a végére mégis szorossá vált a mérkőzés, amelyet két góllal nyertek meg akadémistáink.

Az U19 I. osztály második helyén álló akadémistáink a harmadik helyezett Praktiker-Vácot fogadták, és bár voltak hiányzók a vendég oldalon is, nem tűnt könnyűnek ez a mérkőzés. Egy biztos, egy esetleges győzelem nagyon nagy lépés lenne a Final Four felé.

Az első gólt ugyan a váciak szerezték, a következő percekben valósággal átrohantak a mieink ellenfelükön. Gyors gólokat szereztünk, a nyolcadik percbe úgy léptünk, hogy Varga Katalin találatával már 6-1-re vezettünk. Szélsőink is aktívak voltak, Eszenyi Gréta és Ratalics Luca is kétszer volt eredményes, a kezdeti jó védekezés azonban kissé vesztett hatékonyságából és egyre-másra lőtték a vendégek a gólokat. A 21. percben már csak kettővel vezettünk, majd Kiss Csenge rámolt be gyorsan hármat, sőt a félidőt is sikerült góllal lezárni, Solymosi Zsófi nyargalt végig az ellenfél térfelén, majd lőtt a hálóba, 17-12 a félidőben.

Szélsőgólokkal indult a második játékrész, Véniger Kata és Kiss Csenge is mattolta az ellenfél egyébként jól védő hálóőrét. Fodor Veronika beállóból szerzett találatával már hét is volt közte (25-18, a 41. percben), ám ennél nagyobbra már nem nőtt a differencia, pedig Szalai Petra szép közbelövései rendre eredményesek voltak. A vendégek megmutatták, hogy jó csapatról van szó, nem hagyták meglépni akadémistáinkat, sőt a hajrához érve vészesen csökkent az előny, egészen háromra. A végén Nagy Nóra rutinja jól jött, két góllal győztünk a Praktiker-Vác ellen.

A Final Fourért folytatott harcban nagy lépést tettünk előre, hiszen jelenleg hatpontos előnyben vagyunk a váciakkal szemben, azonos pontszámmal pedig a listavezető Ferencvárossal.

U19 I. osztály bajnoki mérkőzés, 21. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–Praktiker-Vác 32–30 (17–12)

DVSC: Lakatos R.  – Ratalics L. 2, Szalai P. 4, Nagy N. 3 (1), Varga K. 2, Baranyi D. 2, Eszenyi G. 3. Csere: Demjén L. (kapus), Véniger K. 3, Csamangó L., Hermann Z. 1, Fele P., Bristyán D. 2, Kiss Cs. 5, Solmyosi Zs. 1. Edző: Győrvári Viktor.

Kiemelt partnereink