Nagy kedvvel játszottak ifistáink

Kemény védekezéssel, elől pedig szép megoldásokat bemutatva huszonkét gólos győzelmet aratott Kudor Kitti ifjúsági együttese az NB II-ben.

Alighanem egy edző ilyen kezdésre vágyik, mint amelyet akadémistáink nyújtottak a KSZSE-Újfehértó ellen. Lendületes támadások és szigorú, masszív védekezés, amely által öt perc után 6-0-ra vezettünk. Reszegi Eszter minden, kapura tartó lövést hárított ebben a periódusban. Hat perc sem kellett ahhoz, hogy a Kelemen Dorina-Balogh Rebeka-Silye Nanda belső hármas közül mindhárman két találatot érjenek el. A tizedik perc végén Kelemen Dorina ejtésével már 10-1-re vezettünk, érezhetően élvezték a mieink a játékot, ezt bizonyította Balogh Rebeka pörgetett lövése is. A félidő második részében már sokkal jobb arcát mutatta a hazai csapat, akik tíz gólos hátrányukat hétre csökkentették, ekkor már „belenyúlt” a kezdő formációba Kudor Kitti. A félidő hajrája jól sikerült, utolsó percekben egy igencsak jellemző jelenete volt, hogy üres kapura lőhetett az ellenfél kapusa, ám a visszafutó Kelemen Dorina önfeláldozóan és szabályosan védte a próbálkozást!

A második játékrészt is jól kezdtük, Szabó Anna például egy nagy bombával, az átlövő egyébként is jól szállt be a mérkőzésbe, éppen az ő duplájával sikerült tizenhat gólos előnyre szert tenni a 39. percben. A mieink nyitott védekezése jól működött, sikerült megzavarni az ellenfél támadóit, nem hagytuk, hogy az átlövők területhez jussanak. A balszélen Bákonyi Lara szorgosan gyűjtögette góljait, de több esetben önzetlenül szolgálta ki társát. A kezdeti bizonytalankodást követően a vendéglátók is ügyes megoldásokat alkalmaztak, akadémistáink végig nagy kedvvel játszottak a sportszerű mérkőzésen. Néhány finomságot még láthattunk, például Fodor Veronika egykezes labdaátvételét, majd bal kézzel lőtt gólját. Minden pályára lépő mezőnyjátékos betalált legalább egyszer, így egy jó hangulatú mérkőzésen sikerült huszonkét gólos győzelmet aratni Újfehértón, egy minden igényt kielégítő sportcsarnokban.

Tizennégy mérkőzés után is vesztett pont nélkül áll Kudor Kitti együttese az NB II. Észak-keleti csoportjának első hellyén.

NB II. bajnoki mérkőzés, 14. forduló:

KSZSE-Újfehértó–DVSC SCHAEFFLER U22 15–37 (7–17)
DVSC: Reszegi E. – Szabó F. 1, Balogh R. 5, Kelemen D. 7, Tóth G. 4, Silye N. 2, Bákonyi L. 5. csere: Kovács N. (kapus), Poczetnyik D. 2, Szabó A. 3, Erdődi H. 1, Fodor V. 5, Kiss L. 2.
Kudor Kitti: Jól kezdtük a mérkőzést, főleg a védekezésünk állt hamar össze, s jól is működött a mérkőzés során. Végig koncentráltan játszottunk, örülök, hogy többen éltek a játéklehetőséggel.

Kiemelt partnereink