Nagy csatát nyertünk meg!

Igazi, hamisítatlan rangadót nyert meg Kudor Kitti ifjúsági együttese a Mátészalka ellen az NB II-ben.

Nem kérdés, hogy fontos rangadó előtt állt Kudor Kitti ifjúsági együttese, amely Mátészalkára látogatott. A tavalyi szezonról igencsak rossz emlékünk lehet, sima vereséget szenvedtek a mieink a minden szempontból „nehéz pályának” számító mátészalkai csarnokban. Igazi rangadó hangulatban kezdődött a mérkőzés, nem kérdés, hogy a helyieknek is nagyon fontos volt a találkozó, szép számban és nagy hanggal jelentek meg a mérkőzésen. Jobban kezdtek a vendéglátók, sorra szerezték a gólokat, a védekezésünk nem állt össze eleinte. Az első percek egyetlen örömhíre, hogy a sérülése után Török Lilly gyorsan góllal tért vissza. Az első periódus góldúsabb volt, utána viszont elkezdtek nagyon harciasan védekezni a csapatok, valahogy nem találták a csapatok az utat az ellenfél kapujába, ebben a mieink részéről nagy érdeme volt Torda Vanessának. A védekezés jól működött, sok esetben passzív jelzésig támadtak a mátészalkaiak, egy-egy alkalommal voltunk csak türelmetlenek, így tudtak eredményesek lenni. Kiemelendő Ináncsi Fruzsi jó játéka, a szélső három ziccert is értékesített az első játékrészben, az utolsó kilenc percben csak ő volt eredményes a részünkről.

Sajnálatos sérülés történt a második félidő elején, a második percben a védekező hazai játékos, korábbi akadémista Czakó Boglárka esett olyan pechesen, hogy komoly ütést kapott a csípőjére, egy ideget érve. Percekig ápolni kellett az ifjú sportolót, akit végül a mentők vitték el. A mérkőzés folytatódott, a mieink rátettek egy lapáttal, Csernyánszki Lili szép góljaival már az előny is nálunk volt. Ötletes támadásokat vezettük ekkor, a félidő derekára Panyi Anna átlövésével már néggyel vezettünk. Két büntetővel zárkóztak a hazaiak, ekkor már tényleg elég parázs volt a hangulat a lelátón, amely olykor átragadt a pályára is. Kapustársához hasonlóan a csereként beálló Reszegi Eszter is fontos védésekkel vétette észre magát, Ináncsi Fruzsi góljával tíz perccel a vége előtt három volt ide. A számos korábbi debreceni játékossal felálló hazaiak azonban nem adták fel magukat, nagyot küzdöttek, két gólra zárkóztak két alkalommal is. A hajrában Panyi Anna és Ináncsi Fruzsina remekeltek, előbbi két átlövéssel – köztük a mindent eldöntő utolsó góllal – míg szélsőnk két értékesített ziccerrel! Háromgólos győzelmet arattunk egy nagyon parázs találkozón, egy nehéz ellenfél otthonában!

A legfontosabb, hogy a hazaiak beállója a mérkőzés után már jobban érezte magát, ezúton kívánunk neki jobbulást! Nagyon fontos mérkőzést nyert meg Kudor Kitti csapata Mátészalkán, nagyon fontos két pontot szerezve. Hazai oldalon fogalmaztak úgy, hogy háború lesz, ám szerencsére kézilabdamérkőzés volt, egy nagyon harcos, izgalmas találkozó! Ha mégis katonai metaforát kellene használni, akkor azt mondanánk, hogy egy csatát megnyertünk, a háború még hosszú ideig tart és még nem dőlt el! De szerencsére nem kell, hiszen a kézilabda egy játék, ezúttal két csapat játszott egymás ellen, és a mieink bizonyultak jobbnak!

NB II. bajnoki mérkőzés, 4. forduló:
Mátészalkai MTK–DVSC SCHAEFFLER U22 22–25 (11–10)
DVSC: Torda V. – Rácz P., Silye N. 2, Csernyánszki L. 5 (2), Török L. 4, Panyi A. 3, Makó Z. 3. Csere: Reszegi E. (kapus), Lakatos P. 2, Ináncsi F. 7, Kelemen D., Tóth G.
Kudor Kitti: A védekezésünkkel elégedett vagyok, kellően agresszívak voltunk, a kapott gólok mennyisége is ezt mutatja. A támadójátékunkban sok maradt, rengeteg ziccert hibáztunk, nagyon megnehezítettük a mérkőzést magunknak. A második félidőben sikerült megfordítani az állást, négy góllal meglépni az ellenféltől. Nagyon fontos két pontot szereztünk, jó csapatteljesítménnyel, de a hibákból tanulni kell és leginkább fejben kell előre lepni.

Kiemelt partnereink