Nagy csatára késztettük a Komáromot

Nagy küzdelmet hozott a Komárom elleni NB I/B-s mérkőzés, sokáig úgy tűnt lesz esély a pontszerzésre a negyedik helyezett ellen, végül három góllal győzött a vendégcsapat.

A tabellán negyedik helyet elfoglaló, több rutinos játékost a soraiban tudó Komárom volt a mieink ellenfele a Hódosban az NB I/B 13. fordulójában.

Kiss Csenge találatával kezdődött a mérkőzés, majd felváltva lőtték a gólokat a felek. Nagy tempóban kezdődött a mérkőzés, de több hiba is csúszott a befejezésekbe, örömteli, hogy Lakatos Réka többször is nagyot hárított. Csamangó Lili az első negyedórában háromszor is beköszönt, ezt követően viszont kezdett elhúzni a vendégcsapat, a 21. percben már öt góllal vezettek. Szalai Petra szép átlövései, majd az első NB I/B-s mérkőzését játszó, de kiváló antrét magáénak tudható, Varga Katalin is duplázott (első gólját nyugodtan nevezhetjük szemfülesnek), négy góllal vezetett a Komárom az első félidő végén.

Több hazai hibával indult a második játékrész, viszont a védekezés is stabilabbnak tűnt, a három-négygólos vendégvezetés konzerválódni látszott. Egy-egy érdekes játékvezetői ítélet is borzolta a kedélyeket, egyébként is elmondható, hogy nagy csata folyt a pályán, fiatalság a rutin ellen. A nagyon harcosan játszó Varga Katalin jó védekezése (labdákat is szerzett) támadásban is hasznosnak bizonyult, Szalai Petra kiváló átlövésével pedig már csak egy gól volt a különbség. Sajnos ekkor megint többször meginogtak a mieink, a tapasztalt vendégek pedig ezt kihasználták. Baranyi Dorottya állította be a végeredményt, három góllal győzött a Komárom.

Nagy csatára késztették akadémistáink a negyedik helyezett vendégegyüttest, amelynek minden rutinjára szüksége volt a győzelem megszerzéséhez. Az biztos, hogy ezzel a játékkal a mezőny nagy része ellen jó esély lett volna a győzelemre. Ez a jó út, ezen kell elindulni!

NB I/B., 13. forduló:

DVSC SCHAEFFLER U19–Komárom VSE 27–30 (12–16)
Debrecen, 150 néző: V: Dulai Á, Pisák B.

DVSC: Lakatos R. – Kiss Cs. 3, Csamangó L. 5, Ferenczi L. 4, Fodor V. 2, Baranyi D. 2 (1), Eszenyi G. 1. Csere: Kovács N. (kapus), Varga K. 4, Véniger K., Szalai P. 6, Sölősi E., Solymosi Zs. Edző: Győrvári Viktor.

KOMÁROM: Nagy É. – Szabó-Kovacsicz M. 5, Temes B. 2, Rnic M. 2, Világos D. 8, Wutschi V. 6, Lukovics B. 3 (2). Csere: Nagy L. 1, Balogh B. 3, Ács B., Gengeliczky L. Edző: Neukum Tamás.

Kiállítások: 6 ill. 4 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 2/2.

MESTERMÉRLEG
Győrvári Viktor: Sajnálom, hogy nem sikerült pontot, pontokat szerezni, de kiindulva abból, hogy egy utánpótlás csapat vagyunk, ez a mérkőzés előremutató volt. A pályán lévők igyekeztek tudásuk legjavát nyújtani, akkor lehetett volna esélyünk nyerni, ha tökéletesen játszunk. A végjátékhoz érkezve elővették a 7-6 elleni játékot, ahhoz nem sikerült alkalmazkodnunk, de ez talán nem is volt elvárható egy ilyen fiatal csapattől.. Azt gondolom, hogy a szezon egyik legjobb mérkőzését játszottuk!

Kiemelt partnereink